[ALL] Podgrzewane fotele

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.
ODPOWIEDZ
d
devilne
Forumowicz
Auto: toledo 1M
Model: 1.6 BCB LPG

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: devilne »

Tak, tylko, że jak to zdjąć. Tam jest w dotyku przypominający drut, który jakby trzyma napięcie tapicerki. Z chęcią zrobiłbym poradnik ze zdjęciami co i jak, tylko wpierw musze wiedzieć jak to zdjąć :) ano, a potem nie ma problemu z poskładaniem tego do kupy?
Awatar użytkownika
_carlos-
Forumowicz
Auto: SEAT TOLEDO 1M
Model: 1,9 TDI ALH

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: _carlos- »

Przede wszystkim zrób zdjęcie jakie masz fotele.
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: vwir »

Od spodu zobaczysz takie białe plastiki. Z nich odczepisz drut i przestanie się trzymać siedziska. A końce drutu będziesz widział, jak są zaczepione. Siedzisko rozbiera i składa sie łatwo. Gorzej z oparciem, dlatego ja wsunąłem matę bez ściągania tapicerki.
d
devilne
Forumowicz

[ALL] Podgrzewane fotele

Obrazek

@vwir dzieki :) w sobotę myślę, że się za to zabiore i zobacze co i jak

EDIT:
Robota zakonczona sukcesem :) kupiłem 2 maty grzewcze, które zakłada się na fotel z alledrogo po 4 dychy każda, wyciągłem wnętrze z maty i dałem je pod tapicerkę. Rzeczywiście, banalnie można ściągnąć tapicerke jak i założyć. Wtyki do zapalniczki uciałem i podpiąłem pod zasilanie z radia, a sterownie mam tak jak na zdjęciu:
Obrazek

Prawy pasuje idealnie, lewy jest niestety trochę mniejszy, mimo, że to dwie te same maty, ale no cóż, może kiedyś zrobię inne przyciski, narazie to jest dobre, byle grzeje :)
PS: Kabel który wisi jest z transmittera, potem się z nim będę bawił.
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: Bartosz_n »

Panowie czy jest możliwość , że w wersji bez grzanych stołków producent przygotował wiązkę , miejsce na przekaźnik itd . ?
Mam wersje Sport i zastanawiam się czy muszę wszystko ,, kłaść '' od podstaw czy może już jest jakiś bonus ? :-).
Czy może ktoś podłączał grzanie foteli w Tolku 1 ?
Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny .
d
devilne
Forumowicz

[ALL] Podgrzewane fotele

U mnie nie było żadnej wiązki kabli, jedynie gotowe plastikowe obejmy od spodu siedzenia, aby wtyczki się sztywno trzymały
Awatar użytkownika
cash
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: ASV+

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: cash »

Witam,
Zakupiłem fotele podgrzewane elektryczne z pamięcią, no i teraz masę problemów. Przeczytałem cały ten temat, temat z leona i się pogubiłem.
Fotel kierowcy ma 3-pinową czerwoną wtyczkę, to +,- i pamięć? Bo fotel pasażera ma 2-pinową. Minus wiadomo gdzie podłączyć, plus z tego co wyczytałem pod przekaźnik 30A, a ten trzeci pin? Zielona rozumiem to grzanie, a brązowa?
Regulatory do podgrzewanie mam. Co mi będzie potrzebne jeszcze oprócz kostek? Prosiłbym też o numery części i jak to najlepiej podłączyć.
Będę baaardzo wdzięczny ;)
Awatar użytkownika
_carlos-
Forumowicz
Auto: SEAT TOLEDO 1M
Model: 1,9 TDI ALH

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: _carlos- »

Fotel kierowcy ma 3 piny bo jest z pamięcią, a fotel pasażera jest bez pamięci to ma 2 piny. Pamięć służy do ustawiania fotela i lusterek pod kierowcę. Może być 3 kierowców i kazdy ustawia pod swój numer (1 lub 2 lub 3). Wtyczka brązowa jest do modułu pamięci.
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: DzieX »

cash pisze:a ten trzeci pin

Plus po zapłonie. Brązowa wtyczka Cię nie interesuje, chyba że chcesz lusterka z pamięcią dokładać.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
cash
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: ASV+

[ALL] Podgrzewane fotele

Post autor: cash »

Ok dziękuje bardzo, czyli plus zmostkuję sobie z plusem pasażera i podłącze pod przekaźnik 30A, a trzeci pin pod zapłon.

A jak to podgrzewanie podłączyć?
ODPOWIEDZ