Świeże autko Czyli rozumiem, że nie przeganialiście Izy przed zakupem w celu sprawdzenia turbo ?Szymek08 pisze:Zakupił przedwczoraj Ibize i dziś pomagałem Mu wymienic Olej
A łapie auto tak zwanego "notlaufa" ? Może turbina przełącza się w stan awaryjny ? Głównie właśnie taka sytuacja ma miejsce na 4 i 5 biegu.Szymek08 pisze:na pierwszych 3 biegach silnik wkreca sie do konca czyli jakies 4500obr/min natomiast na 4 i 5 biegu nie chce przekroczyć 3000 obr/min i na 4biegu ma wtedy 120km/h a na 5biegu 140km/h i to wszystko.
Powiem szczerze, że przepływomierz to ja już u siebie przerabiałem. Czasem czyszczenie już nic nie pomoże jak jest wyeksploatowana. Spróbuj odłączyć przewód od przepływki i zobacz czy wtedy będzie różnica.Szymek08 pisze:Przeczyściłem przepływke bo to było pierwsze co przyszło mi do głowy. Niestety nic to nie dało.
Reansumując:
1. Na początku zrób test z odpięciem przepływki
2. Następnie polecam podpiąć Ibi pod VAGa i zobaczyć czy wywala jakieś błędy. Później zrobić logi statyczne oraz dynamiczne i wkleić je w odpowiednim temacie.
3. Jeśli po logach nic nie wyjdzie, a jest to mało prawdopodobne raczej, to wtedy można przeczyścić zawór N75 o którym pisał szymekgd (jest manual na forum) oraz zerknąć na wężyki i dolot.
Mam działkę do "zaorania" - piszesz się ?Szymek08 pisze:Z gory dziekuje za odpowiedź i przepraszam kolegę Sonego ze zakładałem nowy temat i musiał go do kosza przenosić. Ale to wszystko z pośpiechu. Jak ja to mowię odrobę w polu.