precelkrk, lepiej jednak jakbyś znalazł czas i przegrzebał forum, a w szczególności regulamin. Chyba, że chcesz prezencik zarobić na Mikołaja to co innego
precelkrk, Co do obrotów to mam tak samo Ja mam 1,6 16V jak silnik się trochę rozgrzeje to obroty spadają. Co do spalania to 10 litrów jeszcze nie przekroczyłem(auto mam od pół roku, a jeżdżę raczej spokojnie, w korkach nie stoję i jeżdżę raczej krótkie odcinki-do centrum miasta 7km). I radzę się przywitać w odpowiednim dziale;)
Witam.
W sobotę miałem stłuczkę. Mały busik uderzy mnie lekko w prawy tył samochodu. Mam zderzak do lakierownia, ale to mniejsza z tym. Po odjechaniu z miejsca wypadku to zaczęło mi się świecić kontrolka sondy lambda a przed zdarzeniem nic się nie świeciło. mogła być to przyczyna tego wypadku?
dengol93 pisze:Witam. W sobotę miałem stłuczkę. Mały busik uderzy mnie lekko w prawy tył samochodu. Mam zderzak do lakierownia, ale to mniejsza z tym. Po odjechaniu z miejsca wypadku to zaczęło mi się świecić kontrolka sondy lambda a przed zdarzeniem nic się nie świeciło. mogła być to przyczyna tego wypadku?
Być może dostał od tyłu w wydech też i się coś przesunęło , zerwało kabelek z sondy albo drgania ją uszkodziły które przeszły przez wydech .
Innego wytłumaczenia nie widze
BCB 1.6 16V 105 KM
Komp: STAG-4 eko
Reduktor: AC R01
Wtrysk: HANA 2000
Ja mam fusy i wywróżyłem z nich że jak podepniesz auto pod kompa to VAG prawdę ci powie a do rzeczy jeżeli dostałeś to teoretycznie jest szansa że coś na tą kontrolkę wpłynęło ale czy zajrzałeś pod auto zajrzałeś jak wygląda wydech i sonda czy są przewody pewnie nie. Więc na chwilę obecną szklana kula prawdę ci powie.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
To jeszcze podrzucę link o sondzie może przyda ci się w poszukiwaniu twojej usterki
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb