Temat tyczy się turbosprężarki, więc tego się dialog1979 trzymaj! Jak masz problem z lusterkami to udaj się do tematu dotyczącego lusterek! Następnym razem taki spam będzie odpowiednio nagradzany
Czytałem prawie cały temat i już chyba totalnie zgłupiałem, otóż mam taki problem, że na trzecim biegu auto idealnie przyspiesza i dochodzi do 4000 obr., ale już na czwartym przyspiesza do 3300 obrotów, później już jest ciężko wyżej wykręcic. Dodam, że nie zapalają się żadne kontrolki, ani nic.
Z dziwnych objawów to jeszcze na zimnym silniku jest odczuwalna jakby większa moc nawet na jedynce jakoś lepiej ciągnie. Zdarzyło mi się również z 3-4 razy przy minusowych temperaturach, że przy zmianie biegów i gazie tak jakby coś przerwało(szarpnęło) poszedł taki 2 sekundowy pisk(świst), chyba z silnika, ale później już tego nie doświadczałem.
Zrob logi, filtr powietrza i paliwa drozny oczywiscie? Jezeli faktycznie przeplywka siada to ciezko bez logow to ocenic, moze byc tak, ze tnie tylko od np. 3000obr.
dialog1979, u Ciebie problem nie lezy w przeplywce, potwierdziles to odpinajac ja, ecu podstawilo stala wartosc przeplywu powietrza 550 i skoro to odczules to znaczy, ze podlaczona podaje wyzsze wartosci i zeby ja ocenic musisz zrobic logi dynam. 003.