napisze mi ktos na pw jaka jest kolejnosc zaprogramowania kluczyka przez vaga ?
chodzi mi o dokladnie podanie nr i gdzie co wpisac w tych adaptacjach itp itd ;p bo ktos mi kiedys na pw napisal a ja to usunelem przez przypadek ;/
spec pisze:Światłą przy zamykaniu nie mruganiu bo któryś zamek szwankuje - zawsze się tak dzieje bo komfort nie wie czy są wszystkie drzwi zamknięte. Wybijanie to pierwszy znak, że zamek jest do naprawy. Lampka w tych drzwiach świeci po otwarciu? Najlepiej rozebrać i przelutować płytkę - w 90% to jest przyczyna.
Miałeś racje przelutowanie płytki w zamku pomogło i wszystko wróciło do normy
spec pisze:Światłą przy zamykaniu nie mruganiu bo któryś zamek szwankuje - zawsze się tak dzieje bo komfort nie wie czy są wszystkie drzwi zamknięte. Wybijanie to pierwszy znak, że zamek jest do naprawy. Lampka w tych drzwiach świeci po otwarciu? Najlepiej rozebrać i przelutować płytkę - w 90% to jest przyczyna.
Miałeś racje przelutowanie płytki w zamku pomogło i wszystko wróciło do normy
napisz mi na pw jesli mozesz jak to zrobiles bo musze napewno to sam zrobic
Witam Kolegów. Przeszukałem forum wzdłuż i wszerz i nie mogę znaleźć o co chodzi, a mianowicie w moim toledo II '99 benzyna 1,6 po nocy idę do auta i nie jestem w stanie go otworzyć z pilota. Po przekręceniu kluczyka na desce świeci mi się cały czas kontrolka otwartego bagażnika, nie działa rozkładanie lusterek, nie mogę szyb otworzyć. Jak otwieram auto kluczykiem to otwierają się wszystkie drzwi, jak zamykam to zamykają się wszystkie a bagażnik już nie. 4 drzwi pozamykane a bagażnik cały czas otwarty, jak zamykam przyciskiem w drzwiach to też zamek w bagażniku nie reaguje. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki (wszystkie ok), rozkręciłem klapę żeby dostać się do siłownika, poodpinałem kabelki i powpinałem na nowo nic to nie dało. W drzwiach u kierowcy to samo, rozebrałem wszystkie styki na miejscu, sucho, dalej nie działa. Jak sprawdzić czy w ogóle mam prąd dochodzący do siłownika blokującego zamek? ktoś spotkał się z takim czymś? polecicie może jakiegoś elektryka we Wrocławiu, który by mógł coś zaradzić i ile by to mogło kosztować.
Dzięki a pomoc! pozdrawiam toledo DKL