Witam, jakies 2-3 tygodnie temu zauważyłem że poziom płynu jest poniżęj minimum, dolałem na maksimum i myślałem że wszystko będzie ok. Wczoraj patrzę a tu poziom spadł idealnie na połowę. Czy to uszczelka pod głowicą czy może poprostu płyn jest gdzieś w układzie?? Plam pod samochodem nie zauważyłem, pod przykrywką nie ma masłą, kolor też wydaje mi sie ze się nie zmienił.
fenomen2000, jak Ci nie znika większa ilość płynu to bym się na zapas nie przejmował U siebie też mam tak, że raz na dłuższy czas minimalnie się obniży poziom płynu, więc dolewam i się nie przejmuję. Z autem póki co nie zauważyłem by mi się coś niepokojącego działo, więc uznałem że tak musi być
Miałem tak przez 100 tys km, aż w końcu uszczelka padła zupełnie. Po wymianie uszczelki ustało.
Sprawdź, czy po ostudzeniu silnika (na przykład po nocy) i odkręceniu korka wlewu płynu słychać syk (jest ciśnienie w układzie).
Witam.mam problem z ubytkiem plynu chłodniczego.jak postawie samochod na parkingu na noc i rano odpale go to zapala się kontrolka i nie ma plynu w zbiorniczku.co może być przyczyna??
W sumie to jeszcze by fajnie było wiedzieć, w jakim aucie. Swoją drogą - chyba po przenosinach forum ta informacja się zgubiła, bo u mnie też jej nie widać.
Wybaczcie za odgrzebywanie, ale chciałem się zapytać czy ktoś miał podobną sytuację: Wyrzuca płyn chłodniczy przez zbiornik wyrównawczy przy większych prędkościach - 140 km/h+. Wymieniłem korek, zbiornik - nie pomogło. Płyn z różowego staje się niebieskawy i robią się w nim bąble, dosyć mocno dymi po odkręceniu. Wąż jest stosunkowo twardy. Uszczelka ? Czy może np. pompa wody ? Nikt nie potrafi mi pomóc, a w ślepo nie chce pakować się w wymianę uszczelki
Co ma pompa wody do wywalania płynu i zmiany jego koloru? Poszła Ci uszczelka pod głowicą i tyle. Twarde węże, olej/spaliny w płynie chłodniczym, wywalanie płynu na wysokich obrotach. Wręcz książkowy przypadek.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm ....... EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb