Jakie teraz polecacie akumulatory? Ja kupiłem 4lata temu Kagera za niecałe 300zl i wczoraj mi padł, obawiam sie ze juz nie bedzie z niego pozytku. Oryginalny wczesniejszy po 7 latach jak padł z nienacka, to 24h łądowanie nic nie pomogło juz był bezuzyteczny W poprzednim aucie, oryginalny trzymał 7lat, potem kupiłem Centre i wytrzymala 6lat i sprzedałęm auto... Kolega ma Bosha, ale tez nie poleca. Jakiego kupić zeby stosunek ceny do jakości był dobry?
Może się nie zmieścić. Najlepiej jak zmierzysz swój i porównasz z tym 65Ah
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Witam. Jak niektórzy wiedzą po zakupie auta miałem problem z ładowaniem. Było bardzo słabe, max wartość jaką udało się uzyskać wynosiła niecałe 13,4 V. Bardzo często wahało się ono od 11,5 do 13,1V. Zająłem się tym i po regeneracji alternatora ładowanie wróciło do poziomu 14,3V. Wczoraj podłączyłem akumulator do ładowania gdyż przez ten problem z ładowaniem dostał trochę w kość. U mnie auto tak jeździło prawie 3 tygodnie a nie wiadomo ile jeszcze wcześniej. Ładowałem go ok. 6h słabym prądem po czym z powrotem podłączyłem klemy. Ja rano do odpalania a kontrolki jak przygasały przy odpalaniu tak robią to dalej. Tak jakby nie było jakieś większej różnicy między stanem przed i po ładowaniu. Możliwe że po prostu aku się kończy i jest do wymiany? Za pierwszym razem jak go ładowałem wskazówka najpierw pokazywała 7A a zaraz przed odłączeniem niecałe 4A. Wczoraj po podłączeniu wskoczyła do niecałych 3A i przez 6h spadła do niecałego 1A. Dodam że mam też czasami problem z grzejącym się końcem czarnego przewodu w tej skrzyneczce na aku. Jest to pierwszy kabel od lewej strony. Objawia się to białym nalotem na wewnętrznych ściankach obudowy i w jednym miejscy stopionym plastikiem ( na małej powierzchni ale jednak ). Gdzieś wyczytałem że może to być problem nie do końca sprawnego akumulatora. Co o tym myślicie? Będzie jeszcze coś z niego?
akumulator Vesta Forse jaki kupiłem do mojego poprzedniego auta, dalej w nim jeździ o kolejnego właściciela. Ja miałem go 6 lat, sprzedałem na początku 2013 r. więc stuknęło 8 lat. Zimą odpalałem od kabli sąsiadom podczas wyjazdu do pracy, bo przy -30*C jakie się zdarzały, tylko mój odpalał