O który dokładnie wężyk chodzi? Rozumiem, że ma być plastikowy? Kupiłem na orlenie DOT-4 i dziś o 9 będę odpowietrzał bo dopiero z roboty wróciłem... Ale wężyk też sprawdze jak go znajde... Wystarczy, że będzie popękany a nie musi cieknąć i pedał tak będzie uciekał? Zobaczymy, dziwi mnie tylko, że on uciekał jak go kupiłem a teraz po wymianie klocków i cofnięciu tłoczków jest jeszcze gorzej, jak wymieniłem tył to nic się nie zmieniło a po wymianie przodu masakra...
[ Dodano: 2012-02-06, 14:55 ] Odpowietrzenie nic nie dało... Pedał przy dłuższym trzymaniu idzie do podłogi, ale auto hamuje jako tako, jedynie gdy hamuje na lodzie i włącza się ABS to pedał drży u samej góry, gdy tylko ABS się wyłączy pedał jest przy podłodze ale auto staje. Wężyk od Vacum jest jak nowy... Przy odpowietrzaniu z tylnych kół a szczególnie z lewego idą ciągle bąbelki, chyba z 0.5l płynu przelałem i i dalej bąbelki idą... Stawiam, że vacum puszcza gdzieś na którejś sekcji...
"Tylko ciężko pracując, można mieć to co się chce"
Witam! Chciałbym aby ktoś mi powiedział, czy żeby podkładka miedziana (zamiennik) przewodu hamulcowego wchodzącego w zacisk- uszczelnia śrubę drożną- dobrze uszczelniła układ, musi być przed założeniem i dokręceniem zagrzana do czerwoności czy nie? Cieknie mi delikatnie płyn po wymianie przewodów i kupiłem takowe podkładki. Z góry dzięki za pomoc.
Witam,
wymieniałem ostatnio klocki i tarcze z tyłu. Jako, że gumki na tłoczkach były porwane, zmieniłem je na nowe. Zarówno zewnętrzną jak i wewnętrzną. Przy wypychaniu tłoczków wyleciał chyba cały płyn (zbiornik był pusty)
odpowietrzałem układ w kolejności: lewy przód, prawy przód, lewy tył i prawy tył, oczywiście na zapłonie. Powietrze nie leci już z odpowietrzników.
Pedał jednak po odpaleniu robi się miękki, skutecznie hamuje prawie przy samej podłodze.
Byłem na stacji i spec doradził mi pojeździć do 1000km, że klocki i tarcze muszą się ułożyć/dopasować i wtedy będzie dobrze.
Czytałem też że tłoczki mogły zacząć przepuszczać. No ale skoro są nowe uszczelki i wcześniej było OK to powinny trzymać płyn.
Co o tym myślicie??