Radziu pisze:goomis86, i jak prace? tez wlasnie w weekend zamierzam sie zabrac za prace. napotkales jakies problemy?
Zderzak już dawno założony problemów jako tako większych nie było, robiłem to z bratem bez żadnego manula. Trochę tylko pogłówkowaliśmy przy łączeniu zderzak-poszerzenie-nadkole.
goomis86, też to bede robil sam, mam jakis niemiecki manual, taki dosc ogolnikowy, z ktorego poza kilkoma fotkami nic nie rozumiem wiec jak masz jakies cenne uwagi to badz tak uprzejmy i sie podziel
Radziu pisze:goomis86, też to bede robil sam, mam jakis niemiecki manual, taki dosc ogolnikowy, z ktorego poza kilkoma fotkami nic nie rozumiem wiec jak masz jakies cenne uwagi to badz tak uprzejmy i sie podziel
Cierpliwość i nie rzucanie mięsem Zderzak zakładaj z założonymi prowadnicami.
ktos ma jeszcze doswiadczenie z zakladaniem zderzaka od cupry? bo cos misie nie chce spasowac. kolega goomis86 mowi, ze trzeba cos przyciac w zderzaku jeszcze, bo zahacza o pas przedni. tez takie odnosilem wrazenie, ze pas przedni przeszkadza delikatnie.
Posmaruj czymś białym przedni pas z boku i zobaczysz gdzie Ci się odbije na zderzaku... Z tego co pamiętam to właśnie gdzieś koło tego miejsca gdzie wchodzi "czop" (możliwe, że tam gdzie plastik jest w kształcie X-ów - zaraz pod lampą.) Nie pamiętam dokładnie.
goomis86, niestety nie. z lewej strony (kierowcy) halogen haczyl o trabki, wiec je kawalek dalej przesunalem i zderzak wszedl dalej, ale zamiast 3 cm brakuje nadal ok 1,5 cm aby sruby wkrecic. posmarowalem biala farba cala belke z przodu, ale nic sie nie odbilo an zderzaku, wiec to nie jej wina. te czopy plasikowe wchodza ladnie do konca, wiec tez problem nie lezy tam...
Przymierzając się powoli do ogarnięcia zderzaka Top Sport nasuwa mi się pytanie do osób które montowały zderzak TS.
Czy halogeny z normalnego zderzaka podejdą właśnie pod wersje TS? Czy są inne tak jak to u cupry
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM