ja mam doświadczenie raz rzuciłem się na wosk koloryzujący ale innej formy to już nigdy więcej. brudzi się wszystko a rysy jak były tak nadal są lecz tak jak mówię nałożyłem wtedy inna firmę
ładuje jakiś wosk ale nie koloryzujący a rysami przestaje się przejmować ale jak by ktoś miał dobry sposób na rysy jakiś preparat to mógłby napisać bo ja już stosowałem kredki, woski a to nadal jest i planuje dać gdzieś do zakładu który zajmuje się polerka żeby fachowo zrobili i zobaczyć
Spróbuj SwirlX z Meguiarsa. Z mniejszymi ryskami radzi sobie bardzo ładnie. Poźniej nakładasz wosk, żeby zabezpieczyć lakier. Niestety głębsze rysy zostają - ten środek jest zbyt delikatny. Podobno na głębsze rysy dobry jest ScratchX, ale nie próbowałem.
vwir pisze:Spróbuj SwirlX z Meguiarsa. Z mniejszymi ryskami radzi sobie bardzo ładnie. Poźniej nakładasz wosk, żeby zabezpieczyć lakier. Niestety głębsze rysy zostają - ten środek jest zbyt delikatny. Podobno na głębsze rysy dobry jest ScratchX, ale nie próbowałem.
SwirlX jest bardzo delikatny i w sumie nadaje się do usuwania jak sama nazwa wskazuje "swirli" (hologramów) po darciu czymś silniejszym. Na głębsze rysy polecam papierek 2000 na mokro i Meguiar's Ultimate Compound (albo Ultra Cut Compound) albo po taniemu Fareclę G3, a potem coś delikatnego i twardy wosk.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ