co piszą o Toledo

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

co piszą o Toledo

Post autor: Wyplosz »

a córka Arosa :-D
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
h
hehejol
Forumowicz

co piszą o Toledo

Post autor: hehejol »

Tomektak troche późno wtrące sie do tematu ale nie odczytałem wcześniej , mowa o Exeo..Exeo jest u mnie w rodzinie juz prawie rok,mysle ze to był najlepszy wybór. Takie audi a4 mozna spotkać co kilka minut na mieście, nie wspomne o skodzie czy passacie. Exeo osobiście widziałem 3 razy ( w tym jeden kombi ) jest zdecydowanie tańsze od audi (myśle że to zaleta), bo jak kupowalismy takie Exeo na pełnym wypasie to cena była prawie taka sama co PODSTAWOWE audi a4 i sądze że trafiliśmy w dziesiątke , tym bardziej ze patriotyzm do Seatów jest i będzie :-D projektanci Exeo spisali sie na medal. na szczęście nie ściągneli od audi lamp diodowych bo to jest moim zdaniem porażka :-/ ogólnie auto po 11 miesiącach użytkowania oceniam na 9/10 . i myśle że spokojnie moge go polecic.

sory że troche nie na temat :roll:
Awatar użytkownika
tomektak
Forumowicz

co piszą o Toledo

Post autor: tomektak »

...troszkę źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to, że Exeo jest brzydki - bo nie jest... jest samochodem samym w sobie ok, ale widać po nim cięcia kosztów projektu... nie wiem jak to opisać... może to moje osobiste odczucia, ale jak widzę nową octavię to jest to skoda i jest OK. Jak widzę nowe A4, to jest to Audi i też jest OK, ale Exeo już na prezentacji robiło na mnie dziwne wrażenie... Ładny, ale coś jakoś nie do końca wpasowane w modele SEATa... czegoś tu brakuje... jakoś zalatuje Audi A4 (starym modelem z którego ma zresztą płytę podłogową). Brak poprostu takich smaczków jak np. przedni nos w modelu 1M, czy dziwaczny bagażnik toledo III (resztki nosa z 1M także można się dopatrzeć z tym, że nieco zwiększono "nozdrza" ;-) ) . Takie smaczki dają charakter autu, a w Exeo...hmmmm... no właśnie co...

PS. Gdybym miał kasę na nowy samochód, to pewnie też bym pomyślał o Exeo... bo głupio nowe Audi S8 byłoby stawiać pod blokiem... :-P

...I do tego babcia ALTEA... :570:
Było
Obrazek
Jest
Obrazek
h
hehejol
Forumowicz

co piszą o Toledo

Post autor: hehejol »

fakt że Exeo jest podobne do Audi B7. ale wkońcu można kupić nowego Seata w sedanie.. bo nie wiem po co Seat zrobił same "minivany" .. Altea , Altea Xl , Leon , Toledo III.. wszystkie prawie takie same, ani to hatchback ani sedan . a Exeo jest ładnym sedanem zrobionym tańszym kosztem ale za to jest dostępny dla większej liczby obywateli :-P
Awatar użytkownika
pushq
Forumowicz

co piszą o Toledo

Post autor: pushq »

ale na listopad 2012 zapowiedziany już jest powrót Toledo :D
Awatar użytkownika
fonfel
Forumowicz

co piszą o Toledo

Post autor: fonfel »

Co wyczytałem o premierach seata w roku 2012 ,to "toledo" będzie się opierać na wv jetta (najnowszy) ,a dokładniej na jego płycie podłogowej.Miejmy nadzieje że toledo wróci do swojej świetności ja modele "1M" :-)
"...Do przodu wciąż jedź,niech to będzie credo Twe...!"
s
szymekgd
Forumowicz

co piszą o Toledo

Post autor: szymekgd »

fonfel, jez pewien czas temu gdzies wyczytalem, ze dla oszczednosci cala grupa vw i audi bedzie uzywac jednej, zunifikowanej plyty podlogowej, modyfikowana bedzie tylko jej dlugosc, tak aby "obsluzyc" wszystkie segmenty prod...
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
Auto: 1M
Model: ARL

co piszą o Toledo

Post autor: OMEGA »

Nowa płyta podłogowa będzie do ponad 30 modeli aut.

info
Black gold
Awatar użytkownika
pushq
Forumowicz

co piszą o Toledo

Post autor: pushq »

ale 1m tez sie opieral na plycie podlogowej z golfa/bory przeciez ;p i a3 i skody octavii ;p
Awatar użytkownika
peter174
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASZ

co piszą o Toledo

Post autor: peter174 »

[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
ODPOWIEDZ