Mnie dziś osłabiła próba wymiany żarówki postojowej
Chyba znalazłem największą wadę Toledo II
Jak to się robi panowie, wyciąga się z tą białą obudową bez wyciągania najpierw kabli? Mam za grube paluchy, szczypcami próbowałem, wykręcać, wyciągać? Żenada
chwytasz kombinerkami i ciągniesz, możesz lekko kręcić, jak wyjmiesz odpinasz kable.
Jak opanujesz sztukę, to będziesz wyciągał w 5 sekund
p.s.szkoda palców
Ja w weekend założyłem ostatnią z zapasu H7 tungsram, w drugiej lampie mam jakies marketowe g...o bo jest duża różnica ale jutro chyba dotrą tungsramy megalight +90 zobaczymy jaka będzie różnica.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-12-13, 19:22 ] Tak jak pisałem wyżej zamówiłem Tungsramy megalight +90% i zamontowałem je i .... powiem szczerze że nie powalają na kolana owszem są lepsze od zwykłych marketowych żarówek, ale nie widzę różnicy ze zwykłymi tungsramami. Na pewno są trwałe. Zobaczymy jak się będą sprawdzać na suchej nawierzchni w nocy bo wiadomo jak jest mokro to droga te światło troche wchłania.
Pozdrawiam.
Witam.
Kupiłem kilka dni temu żarówki mijania białe Bosma.
Do tego białe diody postojowe.
Kiedy założyłem postojówki znajomy mechanik powiedział, żebym je zdjał bo dają delikatną niebieską poświate (światło zimna biel), jeśli ich nie zdejmę mogą mi zabrać dowód...
Wymieniłem je na stare postojówki i od tego czasu szukam jakiś info co z diodami postojowymi? Czy można je stosować, czy lepiej nie?
Wiem, że oświetlenie musi być białe lub żółte... więc teoretycznie zimna biel powinna być ok...
seeker84 pisze:Właśnie o daylight albo ringi mi chodziło
Oryginalne świecą lepiej i są solidniejszej budowy. Te wynalazki z ringami itp. mają malutką soczewkę i nieraz widziałem, jak jedzie jakieś auto z takimi lampami, to ma upalone jakieś zaczepy i cała lampa wewnątrz lata sobie prawie luzem.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Podepne się
Ma ktoś zamontowane PHILIPS W5W BLUE VISION w 1M i mógł by podzielić się fotką?
Bo dziś założyłem TUNGSRAM H7 MEGALIGHT ULTRA 90% i zwykłe postojówki w porównaniu z H7 są barzdzo żółte.