Nic z tych rzeczy. Jeżeli zabawy autami to preferuje tylko legalne spędy. O ile wynajęcie lotniska to kosztowna sprawa, to np wynajęcie toru w Wyrazowie k. Częstochowy to na chwilę obecną 800zł.
TCP organizowało już kiedyś duży zlot? W sensie lotnisko, 1/4 mili z pomiarem, hamownia itd?
Gdyby ktoś potrzebował pomocy w tej sprawie to służę pomocą. Jakieś doświadczenie mam i ciągle je rozwijam w tym kierunku za pośrednictwem Mazdaspeed.
Dla przykładu w Mazdaspeed spotykamy się regularnie raz w miesiącu w ramach spotkan regionalnych. Przeważnie są to spotkania towarzyskie w różnych miejscach. Grille, parkingi, nad wodą itd. Raz, dwa razy do roku jako region staramy się zrobić coś dwudniowego. Z czego jeden wypad miałby być dla samochodzików. Początkiem lipca organizujemy własnie zlocik na Wyrazowie. Przy okazji zapraszam jak ktoś ma ochotę
Ponadto klub jako całość organizuje 2-3 duże ogólnopolskie zloty. Przeważnie lotniska lub tak jak w ubiegłym roku Tor Rakietowa we Wrocławiu. Na każdym takim zlocie staramy się by pojawiało się jakieś szkolenie ze szkoły bezpiecznej jazdy, hamownia, pomiar na 1/4 etc.
Nie chciałbym, żeby mnie ktoś źle zrozumiał. Nie chcę się przechwalać. Wydaję mi się, że TCP to młody klub z niewielką ilością aktywnych klubowiczów. O ile do dużego zlotu moto potrzeba kasy, zaangażowania i frekwencji to do małego spędu wystarczy już kilkanaście aut.
Tak jak pisałem. Myślę, że jak poznamy się lepiej na jakimś spotkaniu i ktoś będzie zainteresowany to mogę pomóc w ogarnięciu takich wypadów. Póki co dla małych klubów dobrym pomysłem jest podpinanie się pod różne zloty ogólnomarkowe. W niedalekim otoczeniu taki zlot odbywa się raz do roku w Kamieniu Śląskim.
Tor w Wyrazowie za duży nie jest. Jest nas póki co ok 20-22 samochodów. Jeżeli ktoś ma ochotę to w swoim imieniu zapraszam 9 lipca. Ze 3-4 obce autka powinny się jeszcze zmieścić. W tym roku udało nam się wyrwać trochę upominków od ASO Pro-Moto z Tarnowskich Gór.
Jakby cuś to więcej informacji tutaj:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopi ... 36&start=0
Przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem.