No tak, tylko czy w win7 można zmieniać porty? Nie mam tu czegoś takiego jak w XP, zakładki porty COM i LPT w managerze urządzeń. Wydaje mi się że win7 sam przypisuje wolny port do nowego urzadzenia, poprawcie mnie jezeli sie myle, lub prosze o podpowiedz jak zmienic w tej sytuacji port
Bardziej miałem na myśli zmianę portu w samym programie Aczkolwiek to tylko czysty strzał i próba kombinacji z mojej strony, bo osobiście mam XP na lapku i wsio hula
Rozumiem. Zmiana portu nic nie daje. Na COM3 jak robię test to program chwilę mysli, z 3 sekundy, i wyskakuje wlasnie taki błąd jak na załączonym obrazku, natomiast jak zmienie port na inny (np. COM2) komputer odrazu wywala błąd, że port nie istnieje czy coś takiego. Chodzi mi o to że program tak jakby wie że kabel jest na porcie 3 ale ma jakiś problem z połączeniem się.
nikos172 pisze:Chodzi mi o to że program tak jakby wie że kabel jest na porcie 3 ale ma jakiś problem z połączeniem się.
W robocie mam xpka, ale w domu win7 i tam raczej dało się porty i ich parametry zmieniać, sprawdzę po 16 i napiszę co i jak. Skoro kabel wykrywany jest na COM 3 to tam jest przypisany i tego nie zmienisz, nie masz czegoś innego powpinane w USB?
szymekgd, jedyne co mam wpięte to kabel do diagnostyki
spec, poczekajmy do wieczora bo auto muszę odebrać od mechaniora, wtedy zrobię screena, ale w managerze nie mam żadnego błedu, normalnie wykryło kabel, zainstalowałem sterowniki i było napisane we właściwościach że wszystko gra, sprzęt działa pomyślnie ;/
nikos172 pisze:Panowie czy ktoś z Was spotkał się z takim oto problemem podczas pierwszego uruchomienia VCDS lite / VagCom 409.. ? Obrazek
Kupiłem kabel z viakena, dokładnie ten http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... -obd2.html i zainstalowałem VCDS'a Lite 1.2. Zainstalowałem również sterowniki by wszystko śmigało na WIN7 32bit z płytki dołączonej przez viaken. Odpalam VCDS'a, sprawdzam czy kabel jest wykryty na COM 3 w managerze urządzen (jest) i odpalam test zaznaczając port 3 w vcds. I nic. Wyskakuje error jak na zdjęciu wyżej. Nie działa mi ani vcds ani vag com, ani polski vag. Na vcds i vag com wyskakuje mi wlasnie wyzej wymieniony bląd(zdjecie), a polski vag wywala jakies blędy typu "access 0000002103.230.... coś tam coś"
Czy ktoś może mi pomóc? Dodam że próbowałem zmieniać coś w start baud z 0 na 9600 ale to nic nie pomogło. Proszę o pomoc ponieważ w sumie na razie te pare złotych za kabel poszło w świat, a przyjemności zero.
Aha i auto było dwa dni temu diagnozowane przez tunera, również za pomocą kabla i programu vag com (kabel i program jego) i wszystko mu śmigalo, wiec problem lezy po stronie mojego systemu za pewne lub samego kabla. Proszę o pomoc
Siemka, miałem identyczny problem na Win7 64Bit i dopiero po dłuższej chwili spróbowałem na włączonym zapłonie zrobić test i się udało. Nie wiem czy robisz test z podłączonym kablem do auta i zapłon na ON ale spróbuj jeżeli tak nie robiłeś
Witam, ma ktoś jakis sposób żeby odpalić vag com albo polski vag na windowsie 8? Da sie wogóle czy trzeba stawiac jakąś virtualną maszyne i tam sie bawic?