Toledo II z silnikiem 1.9 (VP - pompa wtryskowa)

Toledo II generacji
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zicher
Forumowicz

Post autor: Zicher »

VAG-iem nie sprawdzisz:)
D
Domelek
Forumowicz

Post autor: Domelek »

a co w nim tak dokładnie sprawdzić???? Ile w ogóle kosztuję,żeby go sprawdzić na stacji????
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Bonbini pisze:
Domelek pisze:A nie wiecie jak można sprawdzić ile był cofnięty licznik????

Pewnie VAG'iem :-)

I to bardziej zaawansowanym kabelkiem, sprawdzasz w okienku vag-coma (to mozna cofnac) i dodatkowo gdzies zaszyte w ecu, ale przebieg jest w miare realny.
Dodatkowo mozesz, znajac vin, poszukac w necie lub bezposrednio w aso wpisow serwisowych.
D
Domelek
Forumowicz

też mi się wydaje,że przebieg jest taki ok,bo wychodzi że robiono nim trochę lepiej jak 20 tyś na rok.
S
Szymek08
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

No o świece to sie nie ma co czepiać bo to nie jest straszny koszt a wiatrak zawsze mozna wyciagnac i go na smarowac ;-) jak mi zaczął popiskiwac to tak zrobiłem :-) Ale zawsze to powód do zjechania troszke z ceny :-)
Awatar użytkownika
Zicher
Forumowicz

Post autor: Zicher »

Czym nasmarowałeś? Bo ja siknąłem WD i jakimś Silicon-spray i teraz przy wyższych obrotach (climatronic) nagle zatrzymuje się i po chwili przepala się bezpiecznik:( Dodam, że wcześniej naleciało mi przez filtr wody:(:(
S
Szymek08
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

Smarem penetrującym firmy WURTH takim co wymywa stary smar a sam smaruje :-)

[ Dodano: 2010-12-29, 21:50 ]
Wjdż na strone http://www.wurth.pl/catalog i tam poszukaj smaru
Smar penetr. HHS-2000 - 150ml a numer ma A0893 106 1
Ja własnie czymś takim smarowałem i od ponad roku jest OK
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Moje autko jest z listopada 2001, pierwsza rejestracja pod koniec stycznia 2002. Aktualnie dobijam do 185.000 i jest to potwierdzone książką serwisową. Przebieg bardzo możliwy ;)
D
Domelek
Forumowicz

Byłem dzisiaj i oglądałem tego Tolka. Na moje pierwsze spostrzeżenie jest ok. Co prawda nie było bardzo gdzie mu cisnąć,ale na tym 3 biegu tak 4000 obr pociągnąłem,na czwórce już tak tylko trochę za 3000 bo nie było gdzie,sami wiecie jaka pogoda,wydaje mi się że turbina będzie ok,bo nic nie poczułem.Szyby mają znaczek seata,i niby na każdej jest ten sam numer produkcji.Tylko chyba na tych malutkich z tyłu jest inaczej,ale to po dwóch stronach tak jest,może tak musi być.W środku wydaje mi się,że też jest ok.Mam minimalne odpryski lakieru,ale to jest normalne przy 9 letnim aucie,i ma dwie kropki na przedniej szybie.Jak się nim jedzie do jest cicho nie słychać,żeby coś stukało,czy też pukało.Mówił,że rozrząd był wymieniany w Holandii i jest na nim zrobione około 35tyś,ale nie miał żadnych faktur na to.Mówił też że auto było serwisowane,ale książki nie widziałem,bo go dzisiaj nie kupowałem,pytałem się jaki jest ostatni wpis stanu licznika w książce za granicą.Auto stało pod chmurką,i zapaliło bez żadnych problemów. To chyba na tyle. Wrzuciłem parę fotek,chodzi mi o te spasowanie drzwi z błotnikami. Trochę są na wyraźne.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, 16:19 przez Domelek, łącznie zmieniany 2 razy.
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Tak z ciekawosci sie spytam, przednia i tylnia szyba tez ma znaczek seata? Starsze auta z niemiec maja przewaznie przednie szyby juz wymieniane w ramach ubezpieczenia, szczegolnie gdy robia duze przebiegi. Trzeba bylo ksiazke z wpisami obejrzec, na alledrogo bez problemu mozna taka kupic.
ODPOWIEDZ