niedawno sprzedałem katalizator od audi 80b4 2.0 Pb i w skupie dał mi 200zl, czyli się zfrajerowałem na LeonClubie ktos tam sprzedal kata od arl-a za 1000zl bodajze;) tak się czaje do wymiany, ale nie wiem jak z tym dymieniem bedzie... kata by się sprzedało i cos na mody wpadnie;)
Bo z benzyny są dużo tańsze. Dymienie się nie zwiększy bo katalizator pochłania tylko związki azotu które są i tak nie widoczne. Jedynie na początku po wycięciu trzeba będzie wydmuchać sadzę z tłumika więc przez pierwsze parę kilometrów może dymić. Sam się nad tym zastanawiam. Najlepiej sprzedawać na allegro przez licytację. Z tego co wyczytałem to najdroższe katalizatory są z oznaczeniem DD nieco tańsze z JD.
Wycięcie katalizatora zrobi dobrze turbince i kierownice będą wolniej się zapiekać.
dziubek6 pisze:Mam wyciętego kata i słychać przy ostatnim wydechu niezły świst też tak macie??
Czytałem, że taki objaw daje wycięcie kata. Sam go wycinałeś?
Też w najbliższych dniach planuję się go pozbyć, tylko nie wiem ile i jakiej średnicy rurę kupić
A czy przypadkiem po wycieciu katalizatora komputer nie bedzie zle dobieral mieszanki paliwa? Jezeli db rozumuje to odczyty z sody lambda przy braku katalizatora beda zafafszowane.