a wiec tolek '01 1.9 tdi 150 km elektryka szyby siedzenia lusterka podgrzewane siedzenia skora esp asr klimatrocnic
[ Dodano: 2009-10-24, 19:19 ] jak sprawdzic czy mam wogole centralke na pilota albo jak znalec post w ktorym jest to opisane bo jak uzywam szukajki to mi wyskakuje tysiac piecset odp i nie wiem gdzie szukac
heheh kolego na 100% masz centralny tylko musisz sobie zakupić pilocik najlepiej podjedz do ASO niech auto podłączą pod VAGa i będzie wszystko jasne. Co do wersji musisz odczytać wlepkę która wgląda tak viewtopic.php?t=900&postdays=0&postorder=asc&highlight=wersja+toledo&start=20 i jest w bagażniku podać treść jej w tym samym temacie i będzie wszystko jasne, no chyba ze ktoś ostro grzebał przy twoim aucie i to wymontował. ?Na początek polecam udać sie do ASO
Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy i to mój pierwszy post. Mam nadzieje że znajdę tutaj pomoc w rozwiązaniu mojego kłopotu, oraz sposób na spędzenie wolnego czasu na czytaniu Waszych porad i problemów.
Przejdę może do sedna sprawy. Otóż od pewnego czasu rano gdy odpalam samochód, lub po dłuższym nie używaniu go ok 7 godzin bez odpalania, włączają się migacze i zamek centralny próbuje zamknąć drzwi, ale się mu nie udaje bo drzwi pozostają otwarte. Jest to bardzo dziwne ponieważ wcześniej się to nie zdarzało. Jeśli juz odpalę silnik i po kilku minutach zgaszę i odpalę ponownie to sytuacja nie ma juz miejsca. Co o tym sądzicie? nadmienię jeszcze do tego dochodzi także problem nie zamykającego sie zamka w bagażniku (chyba ze zamknę go manualnie kluczykiem). Przeglądałem juz wątki na tym forum odnośnie zamka w bagażniku, ale nic nie znalazłem. zamek jest czysty i w pełni działający. Nie wiem czy to normalne ale zamkiem w bagażniku steruje całym ZC tj otwieram pozostałe drzwi i zamykam je w zależności czy otworze cz zamknę bagażnik kluczykiem.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 09:09 przez Jamal20, łącznie zmieniany 1 raz.
Moim zdaniem "umiera " ci akumulator dlatego migają ci kierunkowskazy co do zamka w bagażniku może masz uszkodzoną wiązkę przewodów na połączeniu karoseria-klapa bagażnika.
kolego wdlug tego co wyczytalem z tej naklejki kolo kola zapasowego to mam tak patrzac na ta tabelke 1m2666 toledo executive 110 150 4 ARL EFF 6S TDI
a nie wiecie jaki jest koszt dorobienia takiego pilocika
Mi kiedyś też wariował centralny. Okazało się że wilgoć dostała się do elektroniki w drzwiach kierowcy. Wtyczka dochodząca do silnika szyb oraz kable były całe mokre. Wysuszenie dało pozytywny efekt.
Noo kurcze nigdy bym nei przypuszczał ze to może być wina aku. Co prawda tamtej zimy pare razy miałem problem ze sie rozładował całkowicie ( i wtedy tez miałem problem z tymi zamkami ) ale z ciekawości co akumulator ma do tego??