U mnie też słabo odbierało. Wymieniłem antenę całą na nową, jakiś zamiennik z SZIKa, wygląda jak oryginał i radio ładnie odbiera. Wymieniając ściągasz plastiki z tylnych słupków i odkręcasz tylne uchwyty aby ładnie odchylić podsufitkę, uważaj aby się nie ugięła za bardzo bo później to zagięcie zostanie. wymieniasz antenę i po sprawie, na jednej śrubie się trzyma. Najpierw wymontuj starą antenę i z nią idź do sklepu bo są różne wtyczki a nie ma sensu kupować w ciemno i później przerabiać wtyczkę.
A nie prosciej zamontowac separator przy antenie? Widzialem, ze u mnie jest tak zrobione, oryginalnie, nie wiem do kiedy, tez separator tak montowali, lub byl zintegrowany z podstawka.
Nie. Niebieski ma właśnie wychodzić z kostki przy radiu i iść do separatora. Podejrzewam, że w tej chwili nie masz tam żadnego kabla (jest wolne miejsce w kostce) i tylko wkładasz w to wolne miejsce w kostce końcówkę niebieskiego kabla wychodzącego z separatora. Generalnie chodzi o to, żeby zasilać wzmacniacz tylko wtedy, gdy gra radio. Na tym pinie kostki wtedy właśnie występuje napięcie.
dzięki za podpowiedzi... zamówie z alledrogo i dam znać co i jak...
[ Dodano: 2012-02-18, 14:19 ] Dziś przyszła nowa antenka z separatorem. Wszystko było zgodnie z opisami jak wyżej... Podstawki nie ruszałem wymieniłem tylko bacik na krótszy. Separator antenowy wpiołem pod niebieski kabelek tak jak mi radził vwir. Odbiór radia już widać że lepszy ale w trasie okaże się do końca co i jak. Jednak już są widoczne efekty ze warto było.
Zdjęcia nowej antenki:
Kebziu
Polecam RB auto Olsztyn ulica Kołobrzeska 50.