[1M] Wskaźnik poziomu paliwa / rezerwa

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
peter174
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASZ

Post autor: peter174 »

ciekawa teoria ... a dopytałes się co ma jedno z drugim wspolnego .. chyba ze ten przebieg krecił totalny amator i sp@#$%ł licznik
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
Zicher
Forumowicz

Post autor: Zicher »

Ja myślę, że skoro tylko wariuje przy niskim poziomie paliwa to jest to wina pływaka, bo być może płytka jest tam najbardziej wytarta w tych okolicach.
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

peter174 pisze:ciekawa teoria ... a dopytałes się co ma jedno z drugim wspolnego .. chyba ze ten przebieg krecił totalny amator i sp@#$%ł licznik

Mam pewny przebieg wiec nie podjalem tropu, ale w necie kilka razy natknalem sie na ta teorie.
h
hehejol
Forumowicz

Post autor: hehejol »

nie wiem czy dobrze trafiłem , otóż jest problem , jakiś czas temu zatankowałem na maksa benzyne, dzis zrobiłem 200 kilometrów a wskazówka nawet nie drgnęła ... jaka moze byc przyczyna koledzy/koleżanki
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

Ja widzę jedną opcje, spala 0L/100km :D a tak na poważnie to może się przywiesił pływak.
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Model: 1.8 20V

Post autor: damian1231795 »

Ja jak zalałem na maxa to po 140km dopiero opadła, twój powinien mniej palić tak więc możliwe że ci jeszcze nie opadła po 200km ale później za to momentalnie spadnie o jedną kreskę.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
h
hehejol
Forumowicz

Post autor: hehejol »

kornat hehehe no tak na pewno 0/100 ! , tak własnie myślałem damian1231795 bo raz tak było ale żeby w ogole sie nie ruszał . no nic poczekam posmigam pare dni i zobacze co sie bedzie działo
t
tomekPKE

Post autor: tomekPKE »

wiatm proszę o pomoc próbowałem w opcji szukaj ale nic nie znalazłem może coś źle robiłem mam problem bo nagle w czasie jazdy wskazówka od paliwa zaczęła skakać pełny pusty w ciągu 1s przeskakiwała i tak ok godz się działo czyli pewnie z 300razy potem wracałem po 5 godz postoju i wskazówka zrobiła tak jeszcze 2razy i teraz pokazuje pusty cały czas w baku jest ok 3/4 paliwa .ewentualnie jeśli źle szukałem to proszę o linki
Awatar użytkownika
gimmesomo
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1M

non stop piszcząca i świecąca się rezerwa

Post autor: gimmesomo »

Mieliście podobny przypadek ? 1/3 baku benzynki, odpalam auto i przy zapłonie już piszczy rezerwa i świeci kontrolka. Wskazówka oczywiście pokazuje 1/3 baku, stan faktyczny bo to po tankowaniu.
Wkurza już mnie ten pisk przy odpalaniu sygnalizujący rezerwę gdy paliwo jest ;P
l
lolek
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: lolek »

Ostatnio zaswiecila sie rezerwa, przejechalem jeszcze 50 km i tankowalem pod korek do odbicia. Odczekalem kilka sekund i dolalem jeszcze do odbicia. Weszlo 47 l. Czy aby tak powinno byc? Wydawalo mi sie, ze bak ma pojemnosc 55 l. Czy moze rezerwa za wczesnie mi pokazuje?
ODPOWIEDZ