Ja myślę, że skoro tylko wariuje przy niskim poziomie paliwa to jest to wina pływaka, bo być może płytka jest tam najbardziej wytarta w tych okolicach.
nie wiem czy dobrze trafiłem , otóż jest problem , jakiś czas temu zatankowałem na maksa benzyne, dzis zrobiłem 200 kilometrów a wskazówka nawet nie drgnęła ... jaka moze byc przyczyna koledzy/koleżanki
Ja jak zalałem na maxa to po 140km dopiero opadła, twój powinien mniej palić tak więc możliwe że ci jeszcze nie opadła po 200km ale później za to momentalnie spadnie o jedną kreskę.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???
kornat hehehe no tak na pewno 0/100 ! , tak własnie myślałem damian1231795 bo raz tak było ale żeby w ogole sie nie ruszał . no nic poczekam posmigam pare dni i zobacze co sie bedzie działo
wiatm proszę o pomoc próbowałem w opcji szukaj ale nic nie znalazłem może coś źle robiłem mam problem bo nagle w czasie jazdy wskazówka od paliwa zaczęła skakać pełny pusty w ciągu 1s przeskakiwała i tak ok godz się działo czyli pewnie z 300razy potem wracałem po 5 godz postoju i wskazówka zrobiła tak jeszcze 2razy i teraz pokazuje pusty cały czas w baku jest ok 3/4 paliwa .ewentualnie jeśli źle szukałem to proszę o linki
Mieliście podobny przypadek ? 1/3 baku benzynki, odpalam auto i przy zapłonie już piszczy rezerwa i świeci kontrolka. Wskazówka oczywiście pokazuje 1/3 baku, stan faktyczny bo to po tankowaniu.
Wkurza już mnie ten pisk przy odpalaniu sygnalizujący rezerwę gdy paliwo jest ;P
Ostatnio zaswiecila sie rezerwa, przejechalem jeszcze 50 km i tankowalem pod korek do odbicia. Odczekalem kilka sekund i dolalem jeszcze do odbicia. Weszlo 47 l. Czy aby tak powinno byc? Wydawalo mi sie, ze bak ma pojemnosc 55 l. Czy moze rezerwa za wczesnie mi pokazuje?