Wyskoczył na desce "błąd układu wylotowego" co tu dużo myśleć lecimy na komputer a tam kilka błędów sporadycznych z których część już zrobiona we własnym zakresie więc bez problemu zostały wykasowane. Pozostał tylko błąd - "Uszkodzony element grzejny ogrzewania dodatkowego -Z35" - ot taka dodatkowa farelka
którego nie można wykasować. Poszukałem na google i nie ma tragedii, potrzeba tylko trochę czasu aby to rozłożyć.
Wyjeżdżając z ASO - nic się nie świeciło więc banan na gębie, niestety pod wieczór przy odpaleniu znowu "błąd układu wylotowego" na desce. Oczywiście jutro podjadę pod komputer aby upewnić się czego ten błąd dotyczy ale chciałbym wiedzieć już teraz czy wyświetlany błąd może dotyczyć elementu którego nie można było wykasować - ni jak nie mogę połączyć ze sobą
układu wylotowego z elementem grzejnym ogrzewania dodatkowego.
edit: a swoją drogą bardzo przyzwoita cena za podstawową diagnostykę - 60 zł, nie zrobiłem tego samemu ponieważ potrzebny jest kabel z CAN
edit2: odpowiem sobie sam po wizycie w ASO - jednak znaleziono przyczynę - zwarcie na czujniku temperatury paliwa - czyli czujnik do wymiany