Witam
Podepnę się pod temat: problem polega na tym, że nie raz mój Tolek ciężko zapala
zazwyczaj odpala momentalnie, ale czasem musi przekręcić 1-2 razy, zdarza się to najczęściej jak jeżdżę po mieści i często odpalam silnik. Jak już odpali to chodzi normalnie, nie ma żadnych problemów później, tylko odpala ciężko... wymiana świec nic nie pomogła, padła mi pompa (tzn. zawiesiła i przez pół godziny męczyłem się o północy na myjni, żeby odpalić, ale jakoś się udało
) pompa wymieniona, ale problem pozostał, myślałem, że już mam ogólnie słaby akumulator, ale wymiana nic nie pomogła
2-3 razy zapaliła mi się kontrolka ładowania, ale po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko jest ok
miałem też ten problem, że czasem jak jechałem to w czasie jazdy obroty mi spadały tak jakby silnik gasł, ale momentalnie podskakiwały (coś w stylu odpalenia na pych
), ale zalałem do baku VPS, żeby przeczyścić cały układ paliwowy i już ten problem zniknął
pozostaje tylko ten problem z odpalaniem, tak jakby paliwo mu czasem nie dochodziło... ktoś miał podobny problem? teraz nagrywam jak samochód odpala i próbuje go przyłapać jak to znowu wystąpi to wtedy bym wrzucił jakoś filmik
Z góry dziękuję za pomoc