Ja nie znam wszystkich przypadków, natomiast wyżej można wyczytać dużo ciekawej treści. 24 strony wątku o module raczej nie zachęca nowych użytkowników do czytania.
Skasowałem i później powrócił. Nie wiem konkretnie po czym, bo zamykałem samochód, włączałem/wyłączałem zapłon itp. Nie wiem czy to ma związek jakiś z tym ale od jakiegoś czasu, czasem włącza mi się alarm sam siebie, co jest bardzo uciążliwe. Sprawdziłem w vagu źródła alarmu i wychodzi na czujnik ruchu. Druga sprawa o której już pisałem kiedyś i może też ma związek z tym to czasem podczas jazdy nie działa całe oświetlenie wnętrza (Gdzie jest masa?). Po ponownym włączeniu zapłonu wszystko działa. Może to zbieg okoliczności, ale odkąd wstawiłem żarówki ledowe takie rzeczy się dzieją. Czasem zdarzała się, że w bagażniku migała żarówka (też led), albo w środku. Co z tym zrobić?
Po tym co piszesz to ja bym proponował sprawdzić: 1. Okablowanie dochodzące do oświetlenia wnętrza 2. Sprawność poszczególnych żarówek. 3. Przewody między bagażnikiem, a klapą - często tam lubią pękać na zagięciu.
Jakie żarówki zmieniałeś na LEDy ? Zawsze możesz spróbować zmienić żarówki na zwykłe, wykasować błąd i zobaczyć czy pojawi się ponownie.
Ok dzięki posprawdzam to. Żarówki wcześniej miałem jakieś zwykłe, a teraz ledy najtańsze A czy to oświetlenie i błąd może mieć jakiś związek z alarmem?