W ustawieniach jest opcja włączania radia po przekręceniu kluczyka, ale powinno się dać wyłączyć z pokrętła. Może coś się powaliło. Spróbuj wyłączyć tą opcję może mu przejdzie.
Odpiąłem akumulator jednak nic nie pomogło.
Zdarzyło się nawet, że po przekręceniu kluczyka radio się nie włączyło podświetlenie guzików było, a na wyświetlaczu brak wyświetlania.
ozio21, wyciągnij radio, rozbierz i wyczyść płytkę drukowaną. U mnie był jakiś czarny nalot od strony lutów i też radio zaczęło wariować. Po przeczyszczeniu środkiem do styków wszystko chodzi bez problemów.
W środku znajdziesz układ, który ma 6 albo 8 nóżek (dokładnie nie pamiętam, ale jest tylko jeden taki). Tam jest zakodowany soft radia. Jeśli ktoś w nim grzebał i na przykład zczytywał kod, to mógł niedokładnie przylutować tenże układ i teraz nie łączy. Musisz to dokładnie obejrzeć. Jeśli nie dasz rady go namierzyć to daj znać - dam Ci numer tego układu.
Edit: Znalazłem. Szukaj układu 24LC16 i zobacz, czy nie był lutowany.
Witam. Posiadam radio Aurę (kaseciak), w momencie gdy chcę podkręcić głośność, radio gwałtownie się wycisza.Ttrzeba wtedy bardzo powoli kręcić potencjometrem żeby radio głośniej grało, i teraz pytanie czy Wy też mieliście takie objawy w swoich radiach i jak sobie z tym poradziliście
Mam czasem podobnie ale nie z tym nie robiłem póki co.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb