[ALL] Jak podłączyć radio żeby działało bez zapłonu ?

Wszystko o waszym audio w samochodzie.
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

Z tym zwieraniem to byłbym ostrożny. Ja sobie zwarłem dwa plusy w oryginalnej kostce Seata jak zakładałem zwykłe radio i przestał mi działać moduł komfortu. Lepiej będzie zamienić
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: regii.kr »

jeśli posiadasz sony to jest taka opcja
Obrazek
możesz połączyć dwa kabelki do jednego ale tylko do żółtego jak masz stały + na czerwonym musisz wypiąć pin z gniazda iso i go zamienić tzn czerwony z żółtym i jak będzie stały plus na żółtym to do niego podpinasz ten czerwony i wszystko powinno działać :-)
k
konieczko23
Forumowicz

Post autor: konieczko23 »

Zrobiłem, zwarcie kabelków pomogło ;-) z początku chciałem zmienić czerwony z żółtym miejscami, ale coś nie wyszło wyciąganie żółtego, dlatego zwarłem je na czerwonym kablu, zakleiłem taśmą (żeby się trzymało) i po kłopocie ;-) temat do zamknięcia :-)
WSZYSTKIE CZĘŚCI DO MAZDY 6 !!
Najtaniej!!

782 073 916
s
suhhar

Post autor: suhhar »

siemka a ja wczoraj podlanczalem nowe radio no i problem. Radio działało tylko po przekreceniu kluczyka zaprogramowalem itp. Wyciaglem kluczyk wsadzilem przekrecilem wlanczam radio i co ? i dupa nic nie zapamietane wszystko trzeba ustawiac od nowa. Chciałem zamienic kabelki jak pisza na innych forach ale...nie szło tych zapinek z kostki wyciagnac wiec wpadłem na głupi pomysł zeby rozcinac ta kostke i wydobywac kabelki ;) zajelo mi to 2 godz ;) wyciaglem po to zeby bezposredio do radia ale te wtyczki sie nie trzymaja wiec musze kupic nowa kostke iso i dalej kombinowac z kablami. Ma ktos jakis pomysl ? po co we wtyczne sa dodatkowe 3 kable szaro biały, szaro niebieski i niebiesko bialy ?
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

jak chcesz zamienić piny na kostce iso to malutki śrubokręt wkładasz do gniazda iso a nie do kostki przy radiu i odginasz tą blaszkę z boku i pin wychodzi w 3 sek. ;-)
Obrazek
a taki śrubokręt i tak to się robi

Obrazek

[ Dodano: 2012-07-27, 09:42 ]
a co do kabli to iluminacja lub wyciszanie zestawu gł. zasilanie zewnętrznej anteny lub sterowanie wzmacniaczem jest jeszcze opcja sterowania z trakcji pojazdu do regulacji głośności w zależności od prędkości to jest opis do dodatkowych przewodów i gniazda iso czyt. instrukcje w radiu tam są opisane przewody
niebieski to sterowanie wzm.lub ant
s
suhhar

Siemka panowie dzisiaj był kolejny dzień walki z radiem ale sie nie udało. Już piszę o co biega. Dalej nie trzyma stacji. Zmostkowałem zapłon z pamięcia i podpiąłem do kabla żółto czerownego bodajże bo tam sie pojawia prąd po przekręceniu kluczyka wszystko fajnie ale wyciągam kluczyk i to samo nie trzyma stacji. Pamięć ma być podłączona do stałego 12v tak ? ale takiego nie mam na kostce. Jest kabel czerwono biały najgrubszy i wydaje mi się że na nim powinien byc cały czas prąd ale nie ma w ogole nawet po przekręceniu kluczyka. Ma ktoś może jakiś schemat instalki do radia w 1m ? zaczyna mnie to drażnić jak sie nie uda to co ciągnąc stałe 12v ale skąd najbliżej ?
s
spec
Forumowicz

Post autor: spec »

Sprawdź bezpieczniki jak nie ma 12V.
s
suhhar

no sprawdzałem ale na tabliczce nie ma radia narysowanego i pod jaki on podlega ? podaj numer jak znasz, ale wydaje mi sie ze wszystkie sa ok. Nie mam pomyslu co dalej zrobić.
k
kamko
Forumowicz

Post autor: kamko »

Szukaj spalonego bezpiecznika, musi być to bezpiecznik. Bądź ktoś grzebał wcześniej w tych kablach i przerwał gdzieś go.
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz

Obrazek

[ Dodano: 2012-08-01, 20:12 ]
obstawiam 12
ODPOWIEDZ