1. Różnie to bywa może ktoś miał kaprys i wyłączył. 2. Jesteś pewien, że masz alarm w samochodzie ? 3. Skoro bagażnika nie możesz otworzyć z kluczyka to coś masz nie tak z samą wkładką pewnie. Temat do sprawdzenia.
A wiec tak jak Dziex pisal kierunki mrugają przy zamknięciu za entym razem,3,5 czasami 7 razem.Zamek od bagażnika(proszę się nie śmiać ) próbowalem w prawo otwierać a otwiera się normalnie w lewo Mialem mazde do tej pory i tam zawsze w prawo się otwierało i zamykalo. I teraz pytanie czemu za ktorymś razem kierunki dopiero mrugają?
Wszystkie zamki ogladalem,wygladaja na nieuszkodzone.Wszystkie lampki się palą,zamki się zamykają ,bolce sie chowają.Jakieś sugestie jak sprawdzić jeszcze mozna który to zamek?
Wiesz, ja nie naprawiłem tego problemu do teraz. Tylko u mnie czeka komplet zamków na montaż. Zamki można sprawdzać VAGiem - w odpowiednich grupach pojawiają się wartości.
U mnie też tak jest, za trzecim razem zapalają się kierunki i daje sygnał zamknięcia. Wszystkie zamki chodzą prawidłowo, wszystkie lampki się świecą, alarm uzbraja się nawet za pierwszym razem bez mrugnięcia. Drugie naciśnięcie pilota to wyłączenie alarmu, a za trzecim razem go uzbraja i do tego daje sygnał dźwiękowy i mrugniecie.
Tylko to jest taki pseudo alarm.Łamakiem otwierasz drzwi i alarm się wyłącza:-D Ja już się dowiedzialem że gosciu co mi sprzedał auto w tylnich drzwiach lampke wymieniał lub naprawiał bo się nnie palila.