Ostatnio wpadłem na pomysł przerobienia środkowej konsoli pod radio 2 DIN w swoim Tolku.
Zakupiłem już w ASO oryginalną ramkę, która przeznaczona była do wersji z navi, a środkową konsolę postanowiłem przerobić sam bo jej koszt jest na tyle duży że mnie nie stać
Czy ktoś podejmował się już takiego tematu bo ja startuję w sobotę i w sobotę ewentualnie pochwalę się fotkami
Na razie oczywiście w pierwszej kolejności wygłuszyłem drzwi i zmontowałem nowe głośniczki teraz czas na większą modyfikacje
[ Dodano: 2012-04-10, 21:20 ] Panowie temat mi trochę umarł wszystko przez brak ramki na którą czekałem bardzo długo, ale do rzeczy.
Udało się w końcu zabrać do roboty i zrealizować założenia. Efektami chciałbym się pochwalić może ktoś się tym zainspiruje. Pomysł uległ zmianom w trakcie realizacji i środkowa konsola została w taki sposób zmieniona że nie przerabiałem nawiewów, natomiast usunięte zostały włącznik awaryjnych i podgrzewania tylnej szyby. Konsola wyglądała tak
Po drodze trochę zaszło zmian
Ostatecznie wyszło tak chociaż samochód nie został poskładany bo zbrakło dnia
Pomysł ciekawy:) co zrobiłeś z włącznikiem świateł awaryjnych i grzania szyby? Fakt faktem patrząc na konsole umysł podpowiada, że czegoś tu brak ale kto wie może dałoby się do tego przyzwyczaić..
Hmm... No właśnie... Gdzie podziałeś grzanie szyby i awaryjne bo jednak czasem by sie to przydało ;P
Wydawać się może że w wersji z klimatronikiem dało by się to zrobić trochę łatwiej bo nie ma cięgien nawiewów jak w manualu oraz jest miejsce w nowej ramce 2-din na klimatronik i jednak został by panelik z ogrzewaniem szyby i awaryjnymi Kwestia obniżenia klimatronika w miejsce popielniczki i łądnie obsadzenia tego wszystkiego od dołu właśnie w miejscu popielniczki...