no ja tez mam ten sam problem ze ciezko mi pali i jak zaskoczy to nierowno pracuje ale po kilku sekundach jest ok...pewnie ktoras swieca nie grzeje bo kontrolka pokazuje ze ogolnie grzanie jest przez kilka sekund
Kolego nie patrz na kontrolkę, bo ona szybciej gaśnie niż przekaźnik rozłącza świece. Tak że po zgaśnięciu kontrolki świec nasłuchuj typowego tyknięcia przekaźnika co będzie oznaczało że świece są już rozgrzane.
U mnie jest trochę inaczej- pali od razu- chodzi równo, a po chcwili obroty zaczynają skakać na wolnych. Po paru minutach się uspokajają i jest OK. Nie wiem o co chodzi, ale zaczyna być coraz gorzej, tzn obroty zaczynają coraz bardziej falować. Czy możliwe, że przyczyną jest niskiej jakopści paliwo?
[ Dodano: 2010-02-26, 09:47 ] No i sprawa się wyjaśniła. Założyłem przepływkę "made in taiwan" i miałem nierówne obroty na zimnym. Cos mnie tkneło, żeby założyć starą. żadnego dymienia czy falowania obrotów. Panowie, chyba tylko oryginalne części...
Ja bym sprawdził na początek pompkę paliwa. I zalał jakiś dobry dodatek do paliwa. Polecam dodatek do ropy firmy "Liqui moly", nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa ale będzie napisane że przeczyszcza układ paliwowy - koszt około 35 zł