wie ktos jakie sa dokładnie żrówki podświetlające pokrętła nawiewu (bo ostatnio mi się spaliły ) planuje je wymienić lecz nei wiem jakie mam zakupić a nie chc emi się najpierw rozbierać i latać po sklepach i szukać a samochód to toledo 1.8 20V rok prod 99 model 2000
[ Dodano: 2010-03-11, 00:02 ]dziś walczyłem z wymianą żarówki w podświetleniu nawiewu
potrzeba:
1. chęci
2. torx
3. cienki płaski śrubokręt
4. inwestycja 1zł w żarówkę (foto niżej)
5. czas
[ Dodano: 2010-03-11, 00:14 ]relacja
[ Dodano: 2010-03-11, 00:20 ]kurde nie wszystko się dodało
co do
DSC02608.JPG
tak wyglada bez panelu
wyciądamy pokrętła podwarzając cienkim srubokrętem przez szmatke co by ich nie porysować
nastęonie w środkowym jest nasza usterka mała żarówka (jeśli ktoś chce może wyciagać wszystkie pokrętła w celu np czyszczenia) pamietajmy jednak jak zamontowany jest plastik "czerwony" pod tym pokrętłem by potem łatwo muc go zamontować, wyciągamy żarówke i pomykamy do sklepu inwestujemy 1 zł i wracamy dokonczyć dzieło:) żarówkę wkładmy w miejsce starej i działa wszystko potem to tylko poskładać::)
dla tych którzy tylko chcą wymienić zarówke proponuje tylko wypiąć środkowe pokrętło uzbroić się w szczypce lub pensete i wyciągnąć zarówkę, podreptać po nową i wszadzić czas wtedy skróci się do max 3 min:D:)
mi jeszcze przy tej zabawie spalił się bezpiecznik w radju przez co musiałem pomknąć do sklepu po raz 2 po mowy koszt 0.80zł i po tak gigantycznej inwestycji wszystko gra:D:)