Napiszcie chłopaki czy jest jakaś różnica w prędkości maksymalnej po założeniu czipa???????? Jakie prędkości max rozwijacie po naszych wspaniałych drogach ???????
mi się tak wydaje, ale niech się wypowiedzą ci co majją zchipowane tolki.
kiedyś mi koleś mówił że nawet jakby miał i 170 KM to na 5cio biegowej skrzyni nie pojedzie szybciej, tylko szybciej się rozpędzi do tej prędkości.
A więc prawda czy mit ?
Ja po programie lecę tyle samo co przed tyle że dużo szybciej osiąga się max Poza tym trzeba zauważyć że prędkość obrotowa przy której osiągana jest moc maxymalna jest na tym samym poziomie przed chipem co po chipie a moc powyżej ok 4300rpm spada drastycznie więc dużo więcej nie polatamy chyba że zastosujemy grubsze mody np większe turbo, wieksze wtryski itp. tuner może przenieść moc wyżej ale i tak zbyt wiele nie osiągniemy bo ograniczeniem jest oczywiście skrzynia biegów.