Bonbini, Wiem wiem. Ale patrzac po golfie ojca. To moje sie nie nagrzewa w cale .
Ojca golf do temp 90* sie nagrzeje w ja wiem 5km. A mi nawet nie drgnie wskaźnik. Mało tego, celowo nim jeździlem dużo i wskaźnik sie ruszył tak jak mówie baaaardzo malutko.
A powinien chociaż na 1 ćwiartke a moj stoi na czerwonym polu . Coś jest nie tak. A koszta tego aż takie spore nie są wiec pomyslałem, że wymienie. Tylko nie wiem na jaki.
Bonbini pisze:Tyber, jak jest bardzo zimno na dworzu, to silnik długo się nagrzewa Na forum masz gdzieś o termostacie, musisz poszukać.
Benzynka powinna szybko sie nagrzewac, w koncu to silnik o malej sprawnosci
Nie kupuj tego z aukcji, poszukaj pewnego, np. firmy Wahler, ten z aukcji ma temp. otwarcia 87st.C, co mnie dziwi, bo dla diesla powinno byc chyba 83st.C, poza tym masz benzyne i nie wiem czy bedzie tobie pasowal.
Tyber, jedź sobie do Aris-a do Chorzowa i tam zobacz. W razie problemów => PW.
Poza tym odpal furę na postoju, wyłącz ogrzewanie i sprawdź, czy tak samo powoli się podnosi. Mój czasem dogrzewa się dopiero jak dojeżdżam do roboty (19km). Zależy to też od temperatury na dworze i wielu innych rzeczy.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2010, 23:39 przez remiq, łącznie zmieniany 1 raz.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
remiq pisze:Tyber, jedź sobie do Aris-a do Chorzowa i tam zobacz. W razie problemów => PW. Poza tym odpal furę na postoju, wyłącz ogrzewanie i sprawdź, czy tak samo powoli się podnosi. Mój czasem dogrzewa się dopiero jak dojeżdżam do roboty (19km). Zależy to też od temperatury na dworze i wielu innych rzeczy.
Pewnie, ze zalezy od temp, ale 19km dla benzyny to o wiele za dlugo, moj tdi przy -12st.C, po 8-9km jest rozgrzany do temp roboczej (ogrzewanie mam na maxa), a diesel nagrzewa sie duzo wolniej, na twoim miejscu sprawdzilbym termostat