migacz1981 pisze:bo chciałem sprawdzić wczoraj rano jak idzie,bo droga była prosta i pusta a tu masz takie kwiatki normalnie jak spokojnie jeżdżę to nic takiego sie nie dzieje
Eco driving uprawiasz
migacz1981 pisze:bo chciałem sprawdzić wczoraj rano jak idzie,bo droga była prosta i pusta a tu masz takie kwiatki normalnie jak spokojnie jeżdżę to nic takiego sie nie dzieje
Ukształtownie terenu,teren zabudowany,natężenie ruchu skutecznie uniemożliwiają szybszą jazdę a poza tym ja tylko dojezdżam do pracy tym autem ew.zakupy lub wyjazd do rodziny jakieś 800 km/miesiąc.Także jestem skazany na Eco driving aczkolwiek nie hamuje silnikiem z górek,bo mniej pali na luzie,ale silnika już nie gaszę i luzuje się tylko jak warunki są ku temuszymekgd pisze:Eco driving uprawiasz
migacz1981 pisze:aczkolwiek nie hamuje silnikiem z górek,bo mniej pali na luzie
nie hamuje silnikiem z górek,bo mniej pali na luzie
vwir pisze:Już od dobrych kilkunastu lat auta przy hamowaniu silnikiem w ogóle nie spalają paliwa
nie ma m chwilowego ale mam dzienny i wtedy jest dość znaczna różnica vwir, jakbym nie próbował to bym bzdur nie pisałvwir pisze:Kompletna bzdura i świetnie to widać, gdy się ma wskaźnik spalania chwilowego.
migacz1981 pisze:dzisiaj rano próbowałem czy się ta przypadłość powtórzy i wszystko ok. a odkręciłem mu pod górę na 4 120 i wszystko cacy tylko przepływki nie odpinałem,bo jeszcze ciemno było rano
Wg. vaga ponizej 1300obr. komputer zaczyna juz podawac paliwo przy hamowaniu silnikiem, na wskazniku tego nie widac?