Chyba, że kupisz pióro na stelażu normalnym 
Chyba, że kupisz pióro na stelażu normalnym 
Na wstępie powiem ze mam Toledo 1M Sport z 2002 roku i mam w nim wymieniana przednia szybe z 2000 roku i posiadam w nim czujnik deszczu. Mam problem z wycieraczkami a mianowicie gdy kropi sobie deszcz włączam sobie czasowy tryb i po jakis 4-6 machnieciach wycieraczek zaczynaja one pracować juz z wieksza szybkoscia, tak jak by nastepny szybszy tryb. Na zewnatrz ledwo co pada, spada na szybe pare kropel a one zapierdzielaja jak by była ulewa, szyba sucha a one dalej pracuja. Kiedyś w Tarnowie jak byłem na miescie to byłem chyba jedynym autem z pracujacymi wycieraczkami podczas gdy wgl nie padał deszcz. Wyłaczyły sie dopiero po 20 minutach pracy na całkowicie suchej szybie. Zadne przełączenie dzwigni od wycieraczek nie pomaga ani na reczny tryb ani na automatyczne czy to szybki czy najszybszy, popsrostu te wycieraczki sobie chodza jak chca. Czasami jest tak ze jak przełacze dzwignie na doł na pojedyńcze uruchomienie to one sie wylacza po 1-3 machnieciach, ale to sporadycznie. Niemam pojecia co moze być przyczyą takiej pracy, czyżby żel na ktorym przypiete jest lusterko zurzył sie? Czy wycieraczki robiły by smugi i dlatego czujnik cały czas wykrywa mokra szybe? Prosze o pomoc bo zbliża sie zima i naprawde jest to uciazliwe bo ani niemozna ich zgasic jak zaczna chodzic ciagle. Pozatym jak jest sycha szyba to rysuja ja gdy tak ciagle machaja. PRosze o pomoc i z góry dzieki wielkie 
Byłem u mechanika, wsadził mi przekaźnik (sterownik) od zwykłej wersji bez czujnika deszczu bo tak chciałem
Teraz mam spokoj z czujnikami i recznie ustawiam sobie wycieraczki jak chce 
)
vwir pisze:Z etki wynika, że pasuje z altei. Z leona II już nie (inne numery). Z alhambry też nie.