Roxon, wejdź na allegro i szukaj jakbyś chciał kupić ten element ze zdjęcia. Po fotkach poznasz, czy coś powinno być, czy nie. Dziwne, że są luty pod spodem, a nie ma nic na górze.
Jak dotąd naprawiałem 3 takie zamki (wszystkie skutecznie) i wszędzie były zimne luty przy wtyczce zamka (tam, gdzie wtyczka jest przylutowana do płytki), a nie przy samych mikrostykach.
Witam. Mam taki problem. Mianowicie wymieniłem zamek od strony kierowcy i wszystko było ok do puki nie wpadłem na genialny pomysł zmiany żarówki w drzwiach na led. Po tym zabiegu zamek przestał wykrywać otwarte drzwi. Co może być nie tak? Zaznaczam że skasowałem wszystkie błędy i wymieniłem żarówkę na normalną oraz sprawdziłem bezpieczniki ale to nic już nie dało. Nawet podmieniałem to podświetlenie od strony pasażera ale też nic nie dało. Ma ktoś jakiś pomysł co się stało
Sprawdź mikrostyk zewnętrzny w zamku. To jest ten co idą do niego dwa kabelki
Wysłane z mojego GT-I9300
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Kilka miesięcy temu mechanik wymieniał mi mechanizm szyby. Bardzo długo nie użyłem tego zamka (wiadomo centralny) jednak gdy przyszła taka potrzeba, wkładając kluczyk usłyszałem jakby coś spadło/wypadło, ku mojemu zdziwieniu kluczyk wyciągnąłem wraz z wkładką. Przesyłam film ilustrujący mój problem. https://youtu.be/O577VQFkfXo Jak to naprawic, czego mi tam brakuje?