Coś dla Tolka i coś dla mnie: wymiana filtra powietrza - żeby motor miał lżejszy oddech, a dla mnie: wymiana filtra kabinowego, żeby nie capiło po włączeniu nawiewu
Wymiana kopułki, palca i kabli WN. Jako ciekawostkę powiem że pasowały z forda granada 2.0L . Wymieniłem uszczelkę pod klawiaturą na Bilsteina, ustawiłem rozrząd (a tu był problem bo mam koła zębate źle oznaczone, po kilka razy) i ustawiłem zapłon. Teraz od razu reaguje na gaz nie gaśnie jak schodzi z obrotów i szklanki nie grają
Przygotowanie Tolka do jutrzejszego urlopowego wyjazdu (w sumie ponad 1000km w tym wysokie tatry) mycie, woskowanie, pompowanie powietrza, uzupełnianie płynów itp.
Wyczyściłem jarzma hamulców ze rdzy i pyłu z klocków i przygotowałem do malowania. Jutro może wyczyszczę zaciski. Nie wiem jeszcze na jaki kolor je pomalować. Czarny, czy czerwony. Wymieniłem okablowanie reflektorów, uzupełniłem płyny ustrojowe i dopompowałem koła. Posprzątałem w aucie. Zrobiłem test politury Automax'a na lewym lusterku. Nie zdała egzaminu...
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb