reasumując, zrozumiałem że są 2 typy liczników :
1. starszy który wartości chwilowe pokazuje w l/km więc są co najmniej dziwne, ale suma sumarum wartości średnie pokazuje prawidłowe
2. nowszy typ z dwoma pamięciami i w tym typie wartości chwilowe pokazywane są w l/h.
Ja mam niestety typ 1. Więc mój licznik działa dobrze ale często na światłach pokazuje na chwilowym spalaniiu totalne głupoty. Czy dobrze ten wątek zrozumiałem >???
regii.kr pisze:będzie zależało od prędkości bo zasysana dawka powietrza będzie większa i przepływomierz będzie podawał inną wartość zależną od prędkości a nie od obrotów bo obroty będą na tzw. luzie
To pokaz mi mape w ECU ktora zalezna jest od predkosci
czarneckil, reasumujac klania sie instrukcja, strony 9-11.
Witam panowie mam pytanko jak to jest z tym spalaniem w benzynie jak sie hamuje silnikiem, chodzi mi dokladnie czy to prawda jak sie silnikiem hamuje i pokazuje 0 to czy rzeczywiscie tak jest bylo by pieknie jak w dieslu
Witam. Mam takie pytanie odnośnie komputera pokładowego . Dziś podczas podróży nagle w MFA zaczął mi mrugać czas jakby przejechanych 2 (2:00) godzin ,lecz dodatkowo na dole miałem jakąś dziwną ikonke z kołami lub czymś podobnym, Pytanie co to oznacza ponieważ się nie spotkałem jeszcze nigdy z tym . pzdr Radziu