myślę że nie będzie problemów a silnik dosyć popularny to części nie najdroższe wiec na plus 
myślę że nie będzie problemów a silnik dosyć popularny to części nie najdroższe wiec na plus 
tylko ze jest kompletnym golasem . A i mocy ma tyle że ho ho ... W sumie to chyba do 10 l gazu bym sie wyrobił bo w większości czasu samochodu używam tylko w zimę ...
, po drugie brak dwumasa. I teraz pytanie w jakich latach był produkowany Toledo w AGR, w latach 1999-2004 czy krócej bo muszę zawęzić parametry szukania dla znajomego handlarza. Czy Dwumas pojawił się dopiero w ALH czy już w AGR od jakiegoś momentu zaczął występować? Znam sprawę montowania jednomasu w miejsce dwumasu ale czy to już jest sprawdzone czy sprawdza się na dłuższa metę czy dopiero ludzie porobili na takim zestawie po zaledwie 15 tys km przebiegu ?
kornat pisze:AGR były do 99r. Jeżeli uparłeś się tylko na AGR to szukaj A3, golf IV, bora, octavia, bo w tych autach idzie znaleźć AGRa. W przypadku leona/toledo rzadkość. Dwumasę można zawsze zamienić na jednomasę o ile poprzednik już tego nie zrobił.
Nie wiem czy czasem AGR w 1M już nie był z dwumasą oraz turbo z VNT.
Kitaj pisze:Ja mam AGR 99 rok modelowo 00 po vinie i miałem dwumase, wymienione na jednomas na którym zrobiłem 100 tyś i coś się popsiuło i trzeba robić sprzęgło znowu, reszta napędu nie cierpi dopóki ma się w miarę normalną moc bo u mojego mechaniora już było pare aut w których z powodu zmiany na jednomasę wysypały się skrzynie biegów ale one były trochę bardziej pomodzone i kierowcy nie dziadkowali
Dwumasa nadaje się do aut z rozsądną mocą i do delikatnego traktowania. Przy większych mocach zdecydowanie lepiej się sprawdza jednomasa. Jaki wsadziłeś jednomas, że już się coś posypało? U mnie było ciut więcej mocy i momentu niż u Ciebie a jednomas sachs i skrzynia spokojnie dawały radę.