No właśnie 215 wydaje mi się też za cienki ale zobaczymy jakie będzie miałę opony na tych S-LINE. Chciałbym jeszcze na tym móc jakoś się poruszać do pracy Xd.
Troszkę odbiegnę od tematu, ale nie chce zakładać nowego.
Znalazłem stare felgi w ładnym stanie (odmaluje się i będzie super) o rozstawie 4x98. I moje pytanie jest takie czy da radę założyć je do mojego Tolka 1L 4x100? Różnica jest tak mała że niby udało mi się jedną założyć, ale nie wiem czy nie było jakiś luzów, czy wszystko było prosto itd. Są na to jakieś sposoby? Czy niepotrzebnie robiłem sobie nadzieję że zaoszczędzę na kupnie felg?
Słuchaj a jak wygląda sprawa z otworem centrującym w feldze ??
Zapewne trzeba będzie załatwić pierścienie centrujące.
Co do rozstawu to mój ziomek kiedyś montował 4x98 do 4x100 i jeździł dość długo i w sumie nigdy nic mu się nie działo.Dopasował tylko dobrze pierścienie centrujące do piasty i hulało to.
Teoretycznie powinno się w takim przypadku założyć tzw śruby pływające ,żeby było jak Pan Bóg przykazał ale i tak każdy zrobi po swojemu.
Pzdr
Otwór centrujący pasuje. Leży jak te felgi c o mam. na te śruby pływające patrzyłem na allegro i ceny wahają się od 6zł do 35 za sztukę więc nie wiem o co chodzi Pomyślę jeszcze. Jak znajde tanie pasujące normalnie felgi to moze je zkaupie, no ale te są darmo