ile tak wogóle 1M ma tłumików?? Dziś tak patrze i za silnikiem mam jakąś złączke elastyczną, dalej rurka po wywalonym kacie i dopiero na końcu puszka z dwururką. Tak powinno być?
No i dziś u mnie poleciał katalizator (w końcu) ładna rurka wpadła, wrażenia z jazdy nie wielka różnica na moim katalizatorze widać jeszcze jakieś białe cyfry na tej siatce Czyli jakoś zapchany nie był specjalnie. Mam tylko pytanie czy jest różnica w średnicy wejścia i wyjścia katalizatora. Z tego co patrzyłem to tak chodzi mi o silnik 1,9 TDI ASV 1M
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Ufff bo tak patrzyłem na tą rurkę i myślę gość mi założył za wąską chyba ale widzę że nie bo z przodu za plecionką pasuje
I ja wywaliłem dziada i spokój, turbinka ślicznie gwiżdże aż miło i wydech się odetkał bo przy testach siwy dym za mną poszedł. Ale wybebeszyłem środek kata i wstawiłem rurkę wspawałem to i gitara.
Witam Panowie ,może mi ktoś doradzić jakie części trzeba kupić żeby wymienić złącze elastyczne wydechu i zamiast kata wstawić tam jakiś tłumik,bo fabrycznie to jest jeden element,jak by ktoś miał fotki albo jakieś wymiary tych elementówto byłoby super.mój silnik to ahf.z góry dzięki
Trzeba ci zlacza elastycznego oraz nie tlumik bo za zlaczem jest katalizator i albo go zostawiasz albo dajesz rurke zamiast niego albo kupujesz atrape kata. Wymiaro to ci nie podam ale dobry sklep z tlumikami ci pomoze.
dzięki Roxon za zainteresowanie ,muszę odwiedzić jakiś sklep i się zainteresować tą wymianą bo zaczyna przez te złącze już przepuszczać i się dzwięk robi nieprzyjemny