damian1231795, Widze ze masz tolka '99. Nie zakodujesz żadnego scyzoryka. Ja juz przerobiłem chyba z 10 pilotów i żaden nie podszedł, ale się nie poddaje Scyzoryk podejdzie do modeli <2002 roku modelowego. Ja mam modelowo 2001 i jeszcze nie da rady. Pilot 434MHz i 433,92 (bo to to samo) podejdą do roczników modelowych <2002. Nie wiem czemu nie moge zaprogramować pilotów 433MHz z końcówkami HLO N od passata dwuprzyciskowych.
Maestro_86 pisze:damian1231795, Widze ze masz tolka '99. Nie zakodujesz żadnego scyzoryka. Ja juz przerobiłem chyba z 10 pilotów i żaden nie podszedł, ale się nie poddaje Scyzoryk podejdzie do modeli <2002 roku modelowego. Ja mam modelowo 2001 i jeszcze nie da rady. Pilot 434MHz i 433,92 (bo to to samo) podejdą do roczników modelowych <2002. Nie wiem czemu nie moge zaprogramować pilotów 433MHz z końcówkami HLO N od passata dwuprzyciskowych.
To zależy od modułu komfortu, wystarczy zamontować 1C0 959 799 F i będzie działać scyzoryk 1JO 959 753 CT i 1J0 959 753 DA.
Możliwe też że 1J0 959 753 AG ale nie mam pewności.
Maestro_86, OMEGA W starszych tolkach jest moduł komfortu o numerach 1J0 959 799 AH a do niego podobno da się zakodować scyzoryk o oznaczeniach vag 1J0 959 753 A. Maestro próbowałeś może taki pilot bo na leon club.pl kolega bono zaprogramował właśnie taki pilot do leona z starszego rocznika a w leonach są chyba takie same moduły jak w tolkach?
Tu cała kopalnia wiedzy http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=45&t=4039&hilit=kluczyk
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???
Tak są te same we wszystkich vag ważne by się nr. zgadzał.
A moduł też można by wymienić na inny np z tych nowszych jak by co.
I ponoć z końcówką B (3 przyciski)
Maestro_86 a sprawdzałeś 1J0 959 753 A lub 1J0 959 753 B. Jeżeli tak to może moduł "padł" i nie przyjmuje kluczyka, jest też taka możliwość (info z vwforum).
Dziś nie jestem w stanie ale napisze wam po jutrze dokładnie numery kluczyków adekwatne do modelu.....799 AH może mieć 2 przyciskowe i 1 pilot 3 przyciskowy(scyzoryk) nie od seata:D
Odgrzebię trochę temat żeby nie zakładać nowego.
Mam problem z centralnym w kluczyku co prawda to nie Toledo ale A3 2000r. Wszystko sobie ładnie działało, otwarłem samochód otworzyłem z pilota szybki i trochę grzebałem w aucie. Jak chciałem zamknąć auto to pilot przestał działać. Zamknąłem normalnie kluczykiem, poleciałem po drug kluczyk - to samo.
Moje pytanie oczywiście brzmi co się stało i jak to naprawić?
Co zauważyłem:
- po wyjęciu kluczyka z zapłonu nie zaświeca się lampka wnętrza, dopiero po otwarciu drzwi.
- przestało działać domykanie i otwieranie szyb nawet przy zamykaniu auta normalnie kluczykiem
Dodam, że w VAGu normalnie są zakodowane 2 kluczyki i przy teście przycisków zarówno jeden jak i drugi pilot normalnie odbiera sygnał...
EDIT:
Problem rozwiązany.
Wadliwy był adapter kostki ISO do radia, zmieniłem adapter i wszystko zaczęło działać.
Moduł komfortu jest jakoś z radiem powiązany i stąd takie numery
Witam ponownie może ktoś będzie w stanie pomóc,naświetlę sytuację
Pilot zamykał wszystkie drzwi ale nie otwiera tylko kierowcy dziś chciałem się za to kolejny raz wziąć i rozebrałem tapicerkę odpiąłem kable (coś mnie tknęło aby jeszcze raz je wpiąć i sprawdzić chodzi o ten przy silniczku do szyby) po wpięciu pilot już nie otwierał żadnych .
Zauważyłem też ze obudowa lampki w drzwiach jest bardzo nagrzana nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
Dzięki za podpowiedzi
PS jaki wpływ może mieć podłączenie do mechanizmu szyby nie wiem
Witaj, ten sterownik od szyby jest powiązany z modułem komfortu i tworzą razem sterowanie centralnym,szybami lusterkami z wypięta wtyczką centralny Ci nie będzie działał wogóle a jeżeli po wpięciu nie działa świadczy tym ze coś w tym sterowniku nie halo być może zimny lut a może przyśniedziałe styki trzeba sprawdzić, nie wykluczam też że mogły się przerwać kable w przelotce pomiędzy drzwiami sprawdź to też. Obudowa lampki będzie nagrzana bo tam jest żarówka to ma prawo się nagrzać przy dłuższym świeceniu.
Była Nexia 1.5 8V 75KM
Było Toledo 1L 2.0 8V 115KM automat !
Jest Toledo 1M 1.9 TDi 110KM
Witam mam mały problem, otóz próbowałem dziś zakodowac kluczyk vagiem do modułu komfortu i niestety moduł go nie widzi mimo ze pilot działał u mojego kumpla od którego go dostałem, niby oznaczenia na moim który kiedys działał ale padł i tym od kumpla takie same ale karteczka pod baterią jest z inna czestotliwoscią. Mój moduł komfortu to 1J0 959 799 AH jakie kluczyki do niedo bedą pasować?
[ Dodano: 2012-09-15, 11:23 ] Podczas bróby kodowania wywala mi taki błąd 1179 - 35-00 - Nieprawidłowo zaprogramowany klucz