Najprawdopodobniej masz przerwaną wiązkę idący do klapy bagażnika i stąd takie kwiatki.
Jak już się upierasz tak na te bezpieczniki to masz do sprawdzenia: Nr 4 - oświetlenie tablicy rejestracyjnej Nr 13 - Światła STOP Nr 36 - światła przeciwmgielne
Przyjrzałbym się jednak wiązce na Twoim miejscu.
Jeszcze kilka pytań: 1. Sprawdzałeś żarówkę od przeciwmgielnych czy jest dobra czy spalona (ta która nie świeci) ? 2. Jakie żarówki zapodałeś do oświetlenia tablicy - LED czy zwykłe ?
Żarówka od przeciwmgielnych jest sprawna. Do oświetlenia tablicy dałem zwykłe w5w. Bezpieczniki sprawdzałem tak pobieżnie dokładnie jeszcze raz sprawdzę te które podałeś. Wiązka kabli była wymieniana lub naprawiana 3 lata temu (warsztat).
Dzięki Sony za info. Bezpiecznik Nr 4 przepalony teraz nad tablicą się świeci. Stop i żarówka od przeciwmgielnych tez działa (powodem była zaśnieżała wtyczka przy tej właśnie żarówce z lewej strony)
Witam Mam problem, ponieważ dzisiaj wymieniałem tylną klapę w aucie, kupiłem gołą i przekładałem wszystko do nowej. Wszystko szło gładko ale po złożeniu do kupy i podpięciu instalacji okazało się że nie świecą światła od podświetlenia tablicy rejestracyjnej natomiast wszystko poza działa... Gdzie mogłem popełnić błąd ??
pawkli, zacznij od sprawdzenia bezpieczników. Do oświetlenia tablicy rejestracyjnej jest chyba osobna wiązka, więc sprawdź ją wizualnie czy jest wszystko podpięte jak się należy. Zerkałeś miernikiem czy w ogóle dochodzi napięcie do żarówek ?