Toledo II z silnikiem 2.3 V5 + LPG

Toledo II generacji
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

W takim razie, czekam na relację z oględzin, skoro ja się nie znam.
To co i jak kupuję moja sprawa,
chodzi mi o to, że to jak porobił zdjęcia (na żadnym nie ma auta w całości), i nawet się mu nie chciało posprzątać, nie świadczy dobrze o właścicielu i o tym jak dba o auta.

Można wywnioskować, że o stan techiczny też mógł nie dbać - i o to mi chodziło.
Nie szukam aut cofanych i wyplakowanych i nie "spuszczam" się na takie, ale zdrowy rozsądek by podpowiadał, żeby zrobić normalne zdjęcia i chociaż poodkurzać.

Kolejnym "plusem" tej fury jest fachowo wyklepany błotnik, najprwawdopodobniej przez samego właściciela :)

Przebieg też nie jest podany, więc do uzgodnienia, albo "nie pamiętam".

Teraz jeszcze jedna rzecz, sprowadził, zarejestrował, założył gaz, może coś tam jeszcze dołożył i sprzedaje za 9 koła, to ile dał za granicą ? 1000euro ? może 1500 - tyle kosztuje najtańsze w Niemczech z przebiegiem 260tys km.
A może kupił od handlarza, który jeszcze minimum tysiaka musiał zarobić.

DzieX pisze:Kupiłem 3 auta i nie wiem co to ma za znaczenie w dyskusji.

To, że widziałem, sprowadziłem, kupiłem, sprzedałem trochę aut i wiem że za dobre auto trzeba zapłacić swoje, a niewarto jeździć za tymi z dolnej półki cenowej.

Wygląd auta, trochę świadczy o jego właścicielu.
Tak samo jak ciebie ktoś może ocenić po wyglądzie, jak pójdziesz na imprezę w udupconych ciuchach z brudnymi paznokciami.
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Problem jest taki że za złe auto też można tyle zapłacić, więc czasem warto kupić coś gorszego i za różnicę doprowadzić go do dobrego stanu. To że to auto nie miało lekkiego życia to widać na kilometr. Pytanie jak wyjdą oględziny na żywo?? Błotnik lewy i klapę można zmienić szybko nawet bez lakierowania. Druga strona wygląda ok. Linie drzwi tylnych też.

No chyba że autor liczy że kupi igiełkę za 9k no to jednak nie kupi..

Co do wyglądu - mechanicy np w większości pod maską mają wszystko zadbane a we wnętrzu jest syf.. Zgodzę się że może być jakimś głąbem skoro nie umie zrobić zdjęcia, ale póki nikt nie zobaczy auta na żywo to nie ma co ***olić że cena niska to auto złe.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
m
mariusz88
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 2.3 v5 aqn

Post autor: mariusz88 »

kolego nie powiedziałem że się nie znasz czy coś,ale po z Twojej wypowiedzi w której próbujesz drwić ze mnie i kolegi DzieX
marek_igor pisze:DzieX, Rozumiem, że ty też byś nie posprzątał auta przez robieniem zdjęć do sprzedania.
A tak pozatym, to pochwal się ile aut w swoim życiu kupiłeś/sprowadziłeś ? Dwa ? czy jedno ?

Łowcy okazji...

Toledo 2.3 z gazem za 9 koła...
Jedzcie i kupujcie w ciemno :lol:

mariusz88 pisze:kolego ale to że ktoś nie dba o czystość w aucie znaczy że auto się do niczego nie nadaje?

Pewnie o czystość filtra powietrza dbał tak samo jak o wnętrze.

mariusz88 pisze:poza tym ostatnio kolega z forum kupił auto za ok 7000 tyś + opłaty, do tego TDI 110 KM z niezłym wyposażeniem

Jeszcze powiedz, że w Polsce i jest to Audi albo Leon z 2000r, to zapytam Cię jaki ma przebieg ;-)

stwierdzam, że masz się za wszechwiedzącego. Auto z niską ceną albo z brudnym dywanikiem też czasami warto obejrzeć, co do przebiegu 260 tyś to powiem Ci, że taki przebieg to auta z silnikiem 1,4 mają, albo i więcej i jeżdżą w Polsce po korekcie na 140tyś u zadowolonych z laleczki właścicieli, jeżeli sprowadzałeś kilka aut to wiesz co daje drobna kosmetyka, mycie + wosk na mokro z plaka przed wjazdem na giełdę, gwarantuję że po 1 dniu u speca stwierdziłbyś że warto jechać oglądać, nawet je żeli auto wymaga dołożenia powiedzmy 3tyś zł na poprawki to warto, bo dla siebie zrobisz to dobrze a allegrowa igła będzie zrobiona na sztukę o ile ten nie jest taką "igiełką", której właściciel teraz chce się pozbyć, ale tego bez oględzin nie ocenimy,

Co do auta o którym pisałem to jak znajdę temat kolegi to podam link

[ Dodano: 2013-02-17, 19:22 ]
kolega DzieX uprzedził mnie w trakcie pisania postu ;-)
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz

mariusz88 pisze:kolego nie powiedziałem że się nie znasz czy coś,ale po z Twojej wypowiedzi w której próbujesz drwić ze mnie i kolegi DzieX

mariusz88, Powyższe wpisy nie były do Ciebie

mariusz88 pisze: 260 tyś to powiem Ci, że taki przebieg to auta z silnikiem 1,4 mają, albo i więcej i jeżdżą

To, to wiem

mariusz88 pisze:je żeli auto wymaga dołożenia powiedzmy 3tyś zł na poprawki to warto

Często jednak jest tak, że jeśli przy oględzinach wychodzi, że tyle trzeba dołożyć, to w rzeczywistości po zakupie, wychodzą na jaw jeszcze inne "kwiatki" i trzeba dołożyć drugie tyle
m
mariusz88
Forumowicz

viewtopic.php?t=7116&postdays=0&postorder=asc&start=0, 6,5 tyś. przebieg ponad 300 tyś czyli tyle co standardowe TDi po około 4-6 latach u niemca, co do auta o którym piszemy (2,3) nie wykluczam, że może być tak jak piszesz ale przecież nie koniecznie, co do tego że posty były nie do mnie a tylko ja i DzieX się odzywaliśmy to stwierdziłem że określenie "łowcy okazji'" tyczy się właśnie nas.. do tego jeszcze "jedźcie kupujcie w ciemno".... ale mniejsza o to, bo piszemy przecież o aucie, żeby pomóc miejmy nadzieję przyszłemu, stałemu, bywalcowi TCP ;-)
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz

mariusz88 pisze:http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=7116&postdays=0&postorder=asc&start=0,<- 6,5 tyś. przebieg ponad 300 tyś

Gość lubi modzić, widział co kupował i liczył się ze sporą dokładką.
6.5 tys plus opłaty jest już 8, plus naprawa tego i tamtego jest już 10.

Jednak możliwe, że kolega szukający tego 2.3 chce kupić za tyle auto gotowe do jazdy i bez dokładek - więc za tą kasę mu mówię, że mało prawdopodobne.
m
mariusz88
Forumowicz

i wszystko jasne ;-) a co na to sam zainteresowany?
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz

Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

I talent fotograficzny :D
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz

Telefon niestety ma wyłączony, ale Altea miażdży suty... ciekawe czy tak długo ją składali, że nie ma jeszcze nawet 100tys km
ODPOWIEDZ