A ja dalej walczę z brakiem działania pilota od centralnego... Co się okazało zakupiłem identyczny pilot (płytka taka sama) i nadal nie działa. Adaptacja się nie powiodła i kicha. A teraz jakby tego było mało to VAG nie chce się skomunikować z modułem komfortu ;] O co może chodzić ? Moduł walnięty ? Dodam, że szyby, lusterka, brzęczek etc. działają bez zarzutu.
ku***ca już mnie pomału bierze z tą elektryką ;] W sobotę muszę się dostać do modułu i go obadać.
Pilota mam już w końcu sam nie wiem na jaką częstotliwość, tak wygląda płytka:
Spróbuję z tym odłączeniem zasilania w weekend, bo tak to za***any robotą jestem. A w weekend chce ogarnąć nieco Tolka po zimie. Dziwi mnie jedynie fakt, że łączył się z grupą 46 bez problemu, a teraz nie chce. Wszystkie inne grupy odczytuje kabelek...
Kurcze nie mam już swojego pilota... Ale wydaje mi się że ten ze zdjęcia pasuje do modułu AH jest jeszcze na 433 a nie powinien być 434. Po za tym te piloty "pchełki" padają jak muchy. Do Twojego modułu powinny pasować kluczyki:
1J0959753CT - dwu przyciskowy
1J0959753AH - trzy przyciskowy
Stawiam, że stary pilot nie działa bo już ma zimne luty a nowy nie jest pod tą częstotliwość.
goomis86 pisze:Sony, mam identyczny moduł komfortu, dokupowałem do niego kluczyk scyzoryk 3-przyciskowy 1J0 959 753 DA 434MHz i od około 2 lat śmiga elegancko.
u mnie identycznie, mam jeszcze zwykły pilot w kluczyku i działa bez zarzutu - wygląda w środku tak samo jak Twój Sony.
spec, pilota to ja kilka dni temu zakupiłem i wygląda jak nówka. Zero zimnych lutów etc. U poprzedniego właściciela działał i nawet miesiąc gwarancji na niego mam.
Poza tym gdyby to była wina pilota to czemu VAG nie komunikuje się z grupą 46 ? Tak na chłopski rozum raczej moduł szwankuje.