Dobrze że nie jestem sam, bo już zacząłem się martwić że komp mnie oszukuje a tak naprawdę to mi pali 20l Nigdy nie osiągnąłem nawet 900 km na jednym tankowaniu.
Masa89 pisze:powiedzcie mi czy spalanie mam w normie czy jednak nie bo ja sądze że za dużo mi pali nawet w zime... 12l gazu na trasie? jeżdżąc max do 120-130km/h
chyba nie najgorzej, mi spala ok. 10 litrów w trasie jadąc średnio 120 km/h a mam mniejszy silnik 1.6. To tylko moje subiektywne odczucie zatem dobrze by było, gdyby wypowiedział się ktoś z takim samym silnikiem co Twój.
pozdro
Silnik 1.6 pali troche wiecej niz 1.8 poniewarz przy tej samej masie potrzebuje wiekszej mocy do rozpędzenia samochodu.Mój pali około 9 na trasie po miescie 12 a w cyklu mieszanym 11 gazu.
kilka dni temu zalałem pb95 za 200zł to wyszło 47l przejechałem na tym równo 600km w cyklu mieszanym (dojazd do pracy i z powrotem) Powiedzcie czy przy moim silniku 1.8 8V to dużo czy dopuszczalnie ??
no wychodzi Ci niecale 8l/100 wiec chyba w normie;] moj pali podobnie na benzynie, chociaz zauwazylem za to,ze na gazie zaczal palic 15-16l, mozliwe ze to przez filtr gazu? bo w lecie nawet na klimie pali max 12l gazu w miescie.