[ALL] Akumulator

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
d
dude88pl
Forumowicz

[ALL] Akumulator

Post autor: dude88pl »

ostatnio rozrząd robiłem u nich bo znajomy mechanik (taki dobry a nie jakiś partacz) chciał 1200zł a w ASO na oryginalnych częściach zawołali 1160 i dawali 2 lata gwarancji;p także czasem warto zadzwonić i się spytać :mrgreen:
p
pioottr

[ALL] Akumulator

Post autor: pioottr »

dude88pl pisze:ostatnio rozrząd robiłem u nich bo znajomy mechanik (taki dobry a nie jakiś partacz) chciał 1200zł a w ASO na oryginalnych częściach zawołali 1160 i dawali 2 lata gwarancji;p także czasem warto zadzwonić i się spytać :mrgreen:

Za rozrząd w benzynie 1200? To bardzo dużo wg mnie. Częsci max 600+robota 200 u normalnego mechanika. Ja w dieslu zapłaciłem 850.
S
Szymek08
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF+

[ALL] Akumulator

Post autor: Szymek08 »

No pewnie ze 1200 to drogo :shock: Ja za rozrząd w Dieslu dałem 760zł (komplet rozrządu INA z pompą wody Ruville na allegro zakupiłem za 570zł z przezsyłką i 190 zł robocizna) Na czesci moga ci dac gwarancje na nic wiecej. Jak cos sie stanie to tak i tak po wszystkim wyjdzie ze to twoja wina i tyle. Smutne ale prawdziwe :-( A u mnie w miescie PIŁA ASO SEAT tez mają normalne ceny. Tak jak pisałes czasami warto zadzwonic i sie spytac
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

[ALL] Akumulator

Post autor: Wyplosz »

Panowie mam dylemat bo najbliższym czasie czeka mnie wymiana akumulator zdekodowałem po wlepce(J1U) ze ma to być taki akumulator 450 95 Ah i zastanawiam sie czy kupić taki duży czy może mniejszy bo z tego co widzę to wszyscy macie w granicach 70-80 Ah i nie wiem jaki kupić?? :-/
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
Awatar użytkownika
voyager2550
Forumowicz

[ALL] Akumulator

Post autor: voyager2550 »

Zdecydowanie za duży, ciężko będzie go ładować podczas eksploatacji :-P Ja kupiłem 77Ah 780A - Varta Silver Dynamic
s
szymekgd
Forumowicz

[ALL] Akumulator

Post autor: szymekgd »

voyager2550 pisze:Zdecydowanie za duży, ciężko będzie go ładować podczas eksploatacji :-P Ja kupiłem 77Ah 780A - Varta Silver Dynamic

Sadzisz, ze wlepka klamie?

Wyplosz pisze:Panowie mam dylemat bo najbliższym czasie czeka mnie wymiana akumulator zdekodowałem po wlepce(J1U) ze ma to być taki akumulator 450 95 Ah i zastanawiam sie czy kupić taki duży czy może mniejszy bo z tego co widzę to wszyscy macie w granicach 70-80 Ah i nie wiem jaki kupić?? :-/

Sprawdz "po wlepce" lub VIN'ie czy nie masz mocniejszego alternatora.
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

[ALL] Akumulator

Post autor: Wyplosz »

sprawdzałem po wlepce właśnie i jest (J1U) a to w dekoderze vin pokazało 450 95Ah i taki mam teraz założony ale kończy już żywot ( połowa prądu rozruchowego sprawdzane miernikiem ) a na zimę pasuje zmienić. co radzicie ??
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
Awatar użytkownika
goomis86
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ARL

[ALL] Akumulator

Post autor: goomis86 »

Może podjedź z ciekawości do ASO i zapytaj ich? Dlaczego Twój ASV musi mieć aż tak pojemny aku wg wlepki.
s
szymekgd
Forumowicz

[ALL] Akumulator

Post autor: szymekgd »

Wyplosz pisze:sprawdzałem po wlepce właśnie i jest (J1U) a to w dekoderze vin pokazało 450 95Ah i taki mam teraz założony ale kończy już żywot ( połowa prądu rozruchowego sprawdzane miernikiem ) a na zimę pasuje zmienić. co radzicie ??

Kup inny i dowiesz sie dlaczego miales 95Ah/450A, chcesz poprawiac producenta?
J
Joe*Quarry
Forumowicz

[ALL] Akumulator

Post autor: Joe*Quarry »

powiedzcie mi czy wszyscy macie osłonę plastikową na akumulator czy nie? bo jak kupiłem autko to aku był tylko otulony jakimś ( "szalikiem" ) pokrowcem
ODPOWIEDZ