[ALL] CHIP TUNING, tak czy nie?

Duże turbo, chip, napisz o tym tutaj.
ODPOWIEDZ
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

Dyyymek pisze:A czy czasem do wgrania nie wyciąga się komputera?

Jezeli ktos ma wsady ori sterownikow to nie ma takiej potrzeby.

spec pisze:Mam ofertę wgrać gotowca za 400zł i się waham. Cena 3x mniejsza ale bez hamowni.

spec pisze:Wiem, że gotowce to lipa ale jednak kusi.

Na hamowni sprawdza stan silnika i "napisza" bezpieczny program, a w gotowcu wszystko zalezy od zalozen autora, jezeli zalozyl bdb stan silnika i pod niego napisal wsad to mozesz spodziewac sie klopotow...
Michal
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

Spec ale czy potem nie włożysz więcej w naprawy jak się coś skrzyaczy.Też mogłem sobie gotowca wgrać albo magiczny box z allegro bo tez pojedzie tylko pozostaje pytanie jak długo ?? Może się uda i gotowiec będzie działał a może się nie uda i za chwilę włożysz większą kasę we naprawę. Osobiście wolałem dołożyć parę złotych więcej ale wiem w jakim stanie mam silnik, wiem ile miałem w serii i wiem ile mam na wyjściu.

Oszczędny traci dwa razy.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
rafrut6
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 2.3 V5

Post autor: rafrut6 »

Znajomy wgrał gotowca pojezdzil dwa tygodnie i szlak trafił turbine. Tak jak pisze reszta lepiej dać 300zl więcej niż pózniej wydawać grubszą kasę na naprawy
http://www.rbauto.eu
POLECAM
:)
Było Toledo ALH 165/350NM
Było S1 -180/400 NM
Jest Toledo 2.3 AGZ 150
G
GangstaMarc

Post autor: GangstaMarc »

Niezła oszczędność... 500zł dołożyć na program szkoda, ale potem z 4 razy tyle na ewentualne naprawy to już nie szkoda :) Typowe... ale i tak każdy zrobi co będzie chciał.
W Polsce mamy sporo świetnych speców praktycznie w każdej części kraju. Jak ktoś woli mimo wszystko gotowca to można bez większego problemu znaleźć je w sieci i wgrać sobie samemu.
Awatar użytkownika
bart111
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASZ

Post autor: bart111 »

spec - masz prosty wniosek i bez zbędnych tłumaczeń - chcesz spierd... silnik, turbinę to najlepszą droga do tej opcji jest właśnie wgrywanie takich za***istych gotowców, a potem ludzie beczą że coś sobie wgrali, miało byc takie dobre i teraz muszą wyskakiwać z kilku tysia na remont
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Post autor: jakub_bb »

ehhh niektórzy to by chcieli z chomika ściągnąć pliczek tylko nie za duży żeby przypadkiem smsa nie wysyłać, a później to tylko na pen driva i przez USB w radiu wgrać i z TDI 90KM w cudowny sposób zrobi się 190KM jak nie więcej :D :D :D :D :D :D

jak się nie ni ma miedzi to się w doma siedzi a co dopiero zabiera za zwiększanie mocy :-P
s
spec
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: spec »

Panowie spokojnie przecież jeszcze nic nie wgrywam :)
Widzę, że to dobry temat, żeby wszyscy się wykrzyczeli i z
krucjatą ruszyli :)
Mieszkam gdzie mieszkam i nie ma tu za wielu tunerów, ba znanego nie ma ani jednego.

Tak tylko się zastanawiam bo skąd mam mieć pewność czy jak oddam samochód na program w mniej znane miejsce to nie wgrają mi też gotowca?

Chętnie skorzystałbym z grupówki ale nie chce mi się cały dzień marnować i dymać 300 km albo i więcej w jedną stronę.
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

spec pisze:Tak tylko się zastanawiam bo skąd mam mieć pewność czy jak oddam samochód na program w mniej znane miejsce to nie wgrają mi też gotowca?

Bo na przykład dobry tuner robi nie jeden pomiar przed i po, bo pisze ze dwa programy po każdym hamuje auto. Bo trwa to od półgodziny do godziny a nei 10 minut.

spec pisze:Chętnie skorzystałbym z grupówki ale nie chce mi się cały dzień marnować i dymać 300 km albo i więcej w jedną stronę.

Fakt lepiej wgrać gotowca a później nie daj boże zostawić auto u mechanika na tydzień a w gorszym scenariuszu mechanik to będzie jakiś partacz i zostaniesz bez auta na dłużej i z kupą nerwów.

W jedną stronę pojedziesz 300 km a z powrotem nawet nie będziesz wiedział kiedy to zleciało :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jechałem w jedną stronę 200 km poświęciłem jedno popołudnie ale przynajmniej wiem że nic się nie wykrzaczy i że wszystko jest jak należy.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

spec, zawsze możesz uderzyć tam gdzie Wyplosz robił swojego (durasoft). Z Rzeszowa masz trochę ponad 200km (do Wrocka to raczej ponad 400).
s
spec
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: spec »

Hehe, fajnie się unosicie :-)
300km w tą i spowrotem to chyba jak mieszkasz w Niemczech :D Przejedz się z Rzeszowa do Katowic to zobaczysz jaki relax :)
Poczytam jeszcze o RS Service z Rzeszowa bo to chyba jedyna godna firma w okolicy.
ODPOWIEDZ