spec pisze:O ile to nie automat to tak jak w każdym 1M. Odginasz obejmę, ściągasz gałkę, ucinasz i składasz. Ewentualnie jak się da do skracasz mieszek.
no i właśnie nie do końca w 1.6 16V jest troszke inaczej.
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v
Jeżeli wsteczny wrzuca się poprzez wepchnięcie głębiej lewarka to robisz tak jak pisałem.
Jedyny problem byłby gdyby wsteczny wrzucałoby się tak jak w Oplach czy Fiatach.
koledzy ja skrocilem lewarek jakies 3 cm i jest lepiej naprawde krotsze skokilewarka i nie sterczy tak bardzo nie skracalem wiecej bo nie mam podlokietnika i nie wiem czy po montazu podlokietnika nie bedzie duzo nizej
jak zamontuje podlokietnik i bedzie jeszcze troche miejsca to skroce
kolego lipto0n, z teco co pamietam to lewarek w audi ktory prezenrujesz jest troche podniesiony z cala podstawa i dlatego tez nie przeszkadza taki krotki majac podlokietnik a u nas jest to prawie w jednym poziomie
lukaszn1992, trafne spostrzeżenie, też to zauważyłem Lewar w Audi jest tak jakby bardziej schowany(w dół). Po samym mieszku w A4 widać, że jest on wklęsły(wpada we wnękę lewarka), a w Toledo wisi jak żagiel
lipto0n,
kolego nie pamietam dokladnie ale czy masz u siebie podlokietnik w tolku??
jesli tak to sprawdz poziomica jaka jest rpznica w poziomie podlokitnika i koncowka lewarka i wtedy mozna by obliczyc jak w miare wygodnie i o ile maksymalnie mozna by skrocic