Chore zmiany w rejestracji samochodów !!!

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

Dobrze, pomimo że badanie techniczne z Austrii będzie ważne, to u nas na dzień dzisiejszy ma wynik negatyny bo auto nie ma tablic. Diagnosta bez tablic przeglądu nie zrobi i tyle.
e
eko_zgonuś
Forumowicz

Post autor: eko_zgonuś »

ale nie potrzebujesz żadnego diagnosty. Ja z kompletem dokumentów poszedłem od razu do WK i samochód został zarejestrowany, a w DR wpisali termin kolejnego badania ten z holenderskich papierów i pieczątka starostwa.

[ Dodano: 2012-10-12, 23:12 ]
i u diagnosty byłem dopiero za rok na normalnym OBT
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Post autor: marek_igor »

eko_zgonuś, nie będę się spierał, ale tłumaczę Ci że od 8.10. przepisy się zmieniły i bez przeglądu ani rusz ! a znowu u diagnosty ani rusz bez tablic ! Rejestruję samochody zza granicy już kilka lat i nie jestem świeżakiem w temacie. Spróbuj na dzień dzisiejszy zarejestrować auto przywiezione lawetą - WK wyśle Cię na przegląd, po kupnie u nich czerwonych, próbnych tablic i wtedy możesz wrócić.
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: migacz1981 »

eko_zgonuś, marek_igor, Co wydział komunikacji to inna interpretacja tych samych przepisów,np.zarejestrowanie quada w 2008r w Wałbrzychu też było niemożliwe,bo to nie jest tzw. "pojazd samochodowy inny",pan kierownik powiedział nie,bo nie,ale za to w Oławie już dało rade i tak zarejestrowana Yamaha Grizzly jexdzi do dziś.Następnie Ustawa Prawo o ruchu drogowym mówi,że pojazd zarejestrowany może być na adres oddziału firmy,do której należy je3żeli jest to inny adres niż adres prowadzenia działalności a w ałbrzychu nie może być,bo rozporządzenie jakieś tam tego zabrania tylko,że ustawa jest ważniejsza niż rozporządzenie,ale lepiej z koniem sie nie kopać ;-)
Obrazek
"TITKO je poźiątku"
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

U mnie w wydziale komunikacji nie uznali badań z Niemiec i musiałem cisnąć robić swoje bo niby na niemieckim badaniu było ważne dwa lata a dla Polski to nie jest ważne. Mi pierwszy rok mina o 2 miesiące i musiałem jechać na stację.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
e
eko_zgonuś
Forumowicz

Post autor: eko_zgonuś »

bo w PL uznają właśnie tylko te roczne. Jak widać co WK to inna polityka...
Awatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz

Post autor: WOLF69 »

Co wam powiem to wam powiem, niby angole to tępy naród :-P , ale samochód po pierwszym zarejestrowaniu dostaje blachy aż do śmierci, chyba że ktoś sobie wykupuje osobiste blachy. Później nikt już nie płaci za przerejestrowanie, jest tylko zmiana właściciela przez wysłanie papierów do DVLA ze zmianą danych na nowego właściciela pojazdu.
Jest to duże ułatwienie dla policji i temu podobnych organów.
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
Awatar użytkownika
Dawid1992P
Forumowicz

Post autor: Dawid1992P »

I brak marnowania metalu na ciagle nowe tablice. Tylko do nowych aut, w polsce tez planują cos takiego zrobić przynajmniej raz w wypowiedziarz rządu widzialem :P
ODPOWIEDZ