Zdejmij plastik ze słupka środkowego i pod nim masz dwie śruby przy zawiasach. Kolejne masz na zewnątrz (zarówno na słupku jak i w drzwiach). To obejmuje kompletne ustawienie. No może poza głębokościa domykania - to reguluje rygiel wchodzący w zamek (dwie śruby).
Panowie i jak z waszymi drzwiami ? Uporaliście się z problemem ?
U mnie trzeba trochę mocniej trzasnąć drzwiami + nie zawsze lekko się otwiera drzwie od środka.
Popsikałem sprayem/smarem miedzianym gdzie się tylko dało w zamku, delikatnie pomogło ale nie działa jak działać powinno.
Gdy odkręcałem uchwyt od otwierania drzwi od środka, to zauważyłem taki 'zacisk' plastikowy z dwoma 'kolcami' który trzyma linkę i zaczepiony jest do rączki od otwarcia drzwi - tu chyba tkwi problem z ciężkim otwieraniem drzwi od środka...
Podzielicie się doświadczeniem ?
Oryginalnie w tym miejscu na progu jest przyklejona przezroczysta folia. U Ciebie jej nie widzę. Druga sprawa to nie widzę dolnej uszczelki drzwi. Masz ją w ogóle? Jeśli chodzi o regulację to zamknij tylne drzwi i otwórz przednie i wtedy zobaczysz śruby regulacji.
tak tak uszczelka jest może jej po prostu nie widac na foto, kolego ale te śruby nie sa śrubami mocującymi zawias do drzwi??? w jaki sposób moge to wyregulować?? popuszczając te śruby i podnosząc drzwi tak by mi nie obcierały o słupek????
Dokładnie na tym polega regulacja drzwi. Akurat podnoszenie drzwi do góry u siebie zrealizowałem na śrubach mocujących zawias do słupka. A tam jest jedna śruba od zewnątrz a druga od wewnątrz, więc żeby mieć do nich dostęp to musisz zdjąć plastiki ze słupka w środku auta. Nie wiem, czy u Ciebie bardziej chodzi o podniesienie drzwi czy odsunięcie ich od słupka.
P.S. Jeśli już skończyłeś 15 lat to przestań pisać jakby Ci się pytajnik zacinał na klawiaturze. Nie wiem co miałoby to niby oznaczać.