Akcja KARNY KU*AS

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: marek_igor »

może i jest, nie wnikałem. Kiedyś pokazywali to w tv ale policjant mowił, że jeszcze nie mieli zgłoszenia, że ktoś komuś to nakleił :D
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: Roxon40 »

Czyli śmiesznie się patrzy jak ktoś nakleja mniej pewnie śmiesznie będzie temu co naklejał jak go ktoś złapie.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
Auto: 1M
Model: ARL

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: OMEGA »

marek_igor pisze:może i jest, nie wnikałem. Kiedyś pokazywali to w tv ale policjant mowił, że jeszcze nie mieli zgłoszenia, że ktoś komuś to nakleił :D

Roxon40 pisze:Czyli śmiesznie się patrzy jak ktoś nakleja mniej pewnie śmiesznie będzie temu co naklejał jak go ktoś złapie.

I ciekawe co mu policja zrobi ?
Zapewne NIC! Co najwyżej mandat parę złotych. jak go złapią <zygi>
Chamstwo trzeba tępić.
Black gold
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: Roxon40 »

Trzeba. Dobrze jest zacząć od siebie no nie wierzę że każdy z was jest idealny i zawsze parkuje idealnie i zgodnie z prawem. Jeśli każdy zacznie od siebie i zawsze będzie idealnie parkował to wtedy można "uczyć" innych ;-) ;-)
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: kornat »

A tak przy okazje to nie zastanawia was czasem ludzie tak parkują (nie mówię o wszystkich). Niektórzy po prostu robią tak przez chamstwo które nie potrafi wysiąść jak człowiek tylko wypadnie z tego samochodu jak świnia ze stajni obijając innym samochód. Druga sprawa jedna osoba postawi źle inna obok i ta pierwsza osoba odjedzie i cała winna spada na drugiego. Ja osobiście nie jestem za ani przeciw takim naklejką. Też nikogo nie bronię, tak dla jasności ;)
P.S. Za nie parkowanie w liniach nie ma § ale za takie nalepki już jest :)
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: ilek8822 »

Osobiście naklejam to tylko jak ktoś mnie beszczelnie zastawi, zajmuje dwa miejsca, czy widze że podjeżdża super fura na parking dla inwalidów, albo stoi na zakazie, zebrze. Mi sie nie zdarzyło tak zaparkować, jak i źle nie parkuje, bo po co mam innych w ten sposób wkurzać? Pozatym jakie to niszczenie mienia? Naklejasz na szybe (najlepiej czystą) i gość ma dużo zrywania. Na lakier to i owszem że można byłoby to zaliczyć bo sobie porysuje podczas zdrapywania, ale szybe nie :D :D :D .

No i druga sprawa co do złapania. Straż miejska czy policja nic wam nie zrobi. Straż sama miała naklejki (Coś typu zajełeś moje miejsce, to i kalectwo weź) . Prędzej jak wyjdzie właściciel auta, co mi sie raz zdarzyło. :-)
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: kornat »

Tak prawo interpretuje takie rzeczy. Tak samo jak malowanie ścian przecież nie niszczysz tylko właściciel ma troszkę malowania. Taki gość może Cię oskarżyć o zwrot kosztów za materiały do usunięcia tejże nalepki (groszowe sprawy i raczej nikt by się nie bawił) a jak będzie nie fart i porysuje sobie szybę to kolejna rzecz na Twoją niekorzyść. Szyba czasem kosztuje powyżej 200zł a to już jest jako przestępstwo a co za tym idzie chyba nie muszę pisać.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: Sony »

Trzeba naklejać tak, żeby właściciel nie widział :P :688:
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: marek_igor »

Sony, albo tak żeby widział, a potem jeszcze walić w ryj :D
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Akcja KARNY KU*AS

Post autor: ilek8822 »

kornat pisze:Tak samo jak malowanie ścian przecież nie niszczysz tylko właściciel ma troszkę malowania

Widzisz , a na szybie malowania nie ma. Na lakierze prędzej. Pozatym lakieru sie tak nie trzyma. Czysta szyba to jest to :)
Nie uważam tego za coś złego i myśle że większości jest głupio, że dostali taką naklejke, i teraz albo ją zrywaj 15min, albo jedź z nią przez np miasto do domu :D .

Trzeba naklejać tak, żeby właściciel nie widział

:D no niby tak, ale z drugiej strony jak Cie nie zna to co Ci zrobi?

-wzywam policje
-super, a kim ja jestem?
-eeee....

No i kolejna strona to nie zapominajmy że policjant też człowiek i chyba nie wiem kim musiałby być by się uwziąść na was za to i dać mandat. Prędzej temu który źle zaparkował. ;)
ODPOWIEDZ