Rozrząd - wymiana, części

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Post autor: Tomas »

no i bardzo dobry wybór, tylko tego rozrządu nie odkładaj na zbyt dalekie terminy, bo jak coś tam walnie ze starości lub zużycia, to wtedy będą dopiero koszta.
powodzenia :)
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
S
SMILE
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: SMILE »

|Zobacz jeszcze jak przedstawia sie oferta Contitech'a (pasek rozrzadu)
Awatar użytkownika
marcinjanowski
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: marcinjanowski »

witam, tez jestem posiadaczem od niedawna tolka, i tak mysle .. czy aby napewno wymieniac pompe wody? koszt u mnie 197zl, wiec ma to sens? da sie ja jakos sprawdzic?
Awatar użytkownika
Tomas
Forumowicz

Post autor: Tomas »

no wiesz, lepiej dmuchać na zimne, bo nie wiesz ile ta pompa ma już przejechane. No a jak strzeli, to koszta naprawy będą wielokrotnie wyższe. Poszukaj na allegro ogłoszeń. Tam całe zestawy rozrządu z pompą wody mozna wyhaczyć w granicach 600zł
Jak mawiają daltoniści "Życie jest jak tęcza - raz czarne, raz białe" ;)
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

Post autor: gurszczak »

pmpe wody wymienia sie razem z rozrzadem sama to raczej jak zaczenie przeciekać. Proponuje wymienic ja przy wymianie paska rozrzadu i rolek bo nie wiesz ile juz siedzi w twoim tolku.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
Awatar użytkownika
kristof
Zasłużony
Auto: BMW
Model: X5

Rozrząd

Post autor: kristof »

Witam nieublaganie nadchodzi czas wymiany rozrzadu , jako ze jest to bardzo wazny element silnika nie mam zamiaru oszczedzać i chce usłyszec wasze zdanie na temat częsci do wyzej wymienionego jak i opinii na temat producentów elementów wchodzacych w skład , a moze ktos wymieniał w benzynce i moze coś polecić.
Dodam ze dostałem oferte na taki zestaw
-pasek Conti , rolki Ina/luk , pompa wodu Hepu ca 495zł
l
luk23
Forumowicz

Post autor: luk23 »

witam.masz racje na rozrzadzie lepiej nie oszczedzac,i kupic cos dobrego.ja np.prawie nigdy nie jade do ASO(wiadomo najdrozej),ale z rozrzadem zrobilem wyjatek.
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

Post autor: gurszczak »

luk23 pisze:witam.masz racje na rozrzadzie lepiej nie oszczedzac,i kupic cos dobrego.ja np.prawie nigdy nie jade do ASO(wiadomo najdrozej),ale z rozrzadem zrobilem wyjatek.

Ja wole jechać do jakiegoś bardziej sprawdzonego mechanika niż do ASO bo tam ost to pracują różni ludzie a cena zalozenia rozrzadu w ASO jest 2x wieksza niż u bardzo dobrego mechanika nie powiazanego z ASO

Pasek i pompe mam identyczną podobno bardzo dobre. Rolki ma jakies Ruville (chyba tak to się pisze) podobno tez są oki.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
D
DENEBO
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: DENEBO »

gurszczak pisze:
luk23 pisze:witam.masz racje na rozrzadzie lepiej nie oszczedzac,i kupic cos dobrego.ja np.prawie nigdy nie jade do ASO(wiadomo najdrozej),ale z rozrzadem zrobilem wyjatek.

Ja wole jechać do jakiegoś bardziej sprawdzonego mechanika niż do ASO bo tam ost to pracują różni ludzie a cena zalozenia rozrzadu w ASO jest 2x wieksza niż u bardzo dobrego mechanika nie powiazanego z ASO

Pasek i pompe mam identyczną podobno bardzo dobre. Rolki ma jakies Ruville (chyba tak to się pisze) podobno tez są oki.

Popieram zdanie chłopaków :-P Jeśli chodzi o rolki prowadzące i napinacze paska Ruville jest wystarczająco dobry ( czytaj b.dobry ) sam taki mam założony

Rozrząd - właściwie aorta a silnik to serce :-o Trzeba o to dbać :569:
M
Marcadir

Post autor: Marcadir »

Paski Conti mają chyba najlepszy współczynnik jakości do ceny, w końcu Continental w branży gumiarskiej jest od lat (aktualnie mam Conti u siebie zamontowany)
Rolki INA to solidny niemiecki zamiennik za rozsądną kasę (obecnie też na takim jeżdżę)...

Jedynie co do pompy nie mam zdania, ale będę musiał się wgryźć i w ten temat.
ODPOWIEDZ